Tre grunde til sved du (måske) ikke kendte

July 25, 2018

charming girl drinking cappuccino and eating cheesecake in coffee shop

Der kan være mange årsager til, at vi sveder. De mest kendte er, at vi sveder, når det er varmt, når vi er nervøse eller når vi dyrker motion. Men der er også mindre kendte grunde, som kan være gode at kende til, hvis du vil sveden til livs. Her kommer tre grunde til sved, du (måske) ikke kendte:

1) Vidste du, at det materiale, dit tøj er lavet af, har betydning for din svedproduktion? Hvis du går i tøj, der er fremstillet af syntetisk materiale som polyester og akryl, er der større risiko for, at du sveder meget. Derfor anbefales det, at du går i tøj lavet af naturlige materialer som bomuld, hør og silke. På den måde tillader du kroppen at ånde bedre.

2) Det er sikkert ikke noget, du har tænkt over før, men den mad du spiser, kan faktisk også have betydning for, hvor meget du sveder. For eksempel kan chili og ingefær øge din kropstemperatur, og på den måde være med til at få dig til at svede mere. Så hvis du har svedproblemer, kan du altså med fordel være opmærksom på netop disse to fødevarer.

3) Kaffe og alkohol kan også have indvirkning på din svedproduktion. De kan nemlig udvide blodkarrerne samt øge pulsen og give dig hjertebanken. Derfor kan du også komme til at svede, hvis du drikker kaffe eller indtager alkohol.