Kettlebelt træning 16-9

Sveder man mere, når man er i god form?

Man kan være tilbøjelig til at tro, at ens svedproduktion udelukkende afhænger af træningens intensitet. Men faktisk er der også en række andre faktorer, der spiller ind. Læs mere herunder:

Ikke overraskende har køn, alder og vægt betydning, ligesom genetik, temperatur og luftfugtighed, når det kommer til din svedproduktion.

Men vidste du, at din form også spiller ind? Måske har du undret dig over, at du er begyndt at svede mere i takt med, at du er kommet i bedre form. Burde du ikke svede mindre, nu hvor din krop er blevet vant til den hårde træning?

Tværtimod. Jo bedre form du kommer i, desto hårdere er din krop i stand til at arbejde. Og jo hårdere din krop arbejder, desto mere varme producerer den.

Din kropstemperatur reguleres mere effektivt

Den øgede varmeproduktion sætter imidlertid nye krav til din krop for at opretholde en stabil temperatur. Heldigvis er kroppen god til at regulere sig selv. Hvis kropstemperaturen stiger, sker der også en stigning af svedproduktionen for at holde temperaturen nede. Forskning viser, at din krops varmereguleringssystem bliver mere effektivt i takt med, at din form forbedres, hvilket gør dig i stand til at arbejde hårdere.

Du begynder at svede tidligere

Din krop ”lærer” at svede i takt med, at du kommer i bedre form. Det betyder, at du vil se sveden pible frem tidligere, end da du startede med at træne. Nu hvor du har lært kroppen, hvad der venter den efter opvarmningen, begynder den automatisk afkølingsprocessen tidligt for at komme den stigende kropstemperatur i forkøbet.

Du begynder at svede mere

Ligesom din krop lærer at starte svedproduktionen på det rette tidspunkt, lærer den også at dosere den rette mængde. Når du kommer i bedre form, er din krop både i stand til at generere meget varme på kort tid og til at regulere sig efter længere udholdenhedstræning. Så for at være sikre at din kropstemperatur ikke løber løbsk, producerer din krop sved i rigelige mængder.

Gode vaner ved øget svedproduktion

Det er altså ganske naturligt at svede mere, når du kommer i bedre form. Det er selvsagt vigtigt at sørge for at holde sig hydreret, så kroppen har ressourcer til at afkøle sig selv. Gør derfor rigeligt væskeindtag til en fast vane i løbet af dagen.

Og netop fordi der er mange faktorer, der spiller ind på svedproduktionen, har mennesker forskellige præferencer og behov. For mange er en god antiperspirant endnu en god vane.

Perspirex antiperspiranter leverer effektiv svedreduktion, og med en enkelt påsmøring, kan de holde dig tør i op til 5 dage – også efter træning. Perspirex er udviklet til både mænd og kvinder, har en neutral duft og er ikke tilsat parfume eller kunstige konserveringsmidler.

Share:
Scroll to Top