Selvtillid til at score højere karakterer

July 25, 2018

Du sidder ensomt på en gang og venter, mens du skæver nervøst hen mod den lukkede dør. Bag den venter 20 minutter, der kan blive skæbnesvangre for din fremtid. Du sveder.. føler dig lidt dårlig. Din skjorte bliver våd under armene og hænderne føles kolde og klamme. Du tænker, åh nej, hvordan kan jeg give censor hånden?

Tro på dig selv – også hvis du ikke har læst
Måske skulle du slet ikke bekymre dig om eksamen, men i stedet for bare tro på dig selv. Forskning viser nemlig, at studerende med selvtillid scorer højere karakterer, og at IQ har mindre at sige. Og især til mundtlig eksamen, betyder de ubevidste signaler meget.

Hvis du synligt sveder, hvordan kan du så udvise selvtillid og tiltro til dig selv? Der findes både antiperspirant til under armene og til hænderne, som kan gøre, at du kan give censor det skæbnesvangre håndtryk i god stil. Perspirex antiperspirant stopper din sved, så du ikke forstyrres af følelsen af, at din nervøsitet er synlig.

”Choking” er et andet ord for, når klappen går ned. Det får personen til at yde en præstation, der er under personens niveau. Den berømte klap går kun ned, hvis man bliver overbebyrdet af bekymringer.

Skriv angsten væk
Hvis man har eksamensangst, kan man finde et roligt øjeblik inden eksamen og sætte ord på den angst, man kæmper med – og gerne skrive det ned. Det vil, ifølge et nyt forskningsresultat, dæmpe angsten betydeligt. Hvis du sætter ord på din angst, så er den ikke så skræmmende længere.

Perspirex ønsker dig og dine medstuderende selvtillid og pøj pøj.

 

Kilde: videnskab.dk og Perspirex