Kvinder dømmer svedpletter hårdere end mænd

July 25, 2018

Det er pinligt at lugte af sved og have svedpletter underarmene. Det mener et flertal af både kvinder og mænd. Men der er heldigvis flere måder, du kan undgå pinligheden og de mørke svedpletter på trøjen. Læs med herunder.

Cykelturen til og fra arbejdet, travlhed på jobbet, nervøsitet før en date eller en større festmiddag. Ja, der er mange situationer, hvor muligheden for at svede mere end normalt og pinlige skjolder under armene kan opstå. Og det er da også de færreste danskere, som finder sved og svedlugt tiltrækkende.

Men sveden dømmes tilsyneladende forskelligt afhængigt af, hvilket køn man spørger. En undersøgelse foretaget af Perspirex, viser nemlig, at danske kvinder afsiger en hårdere dom over sveden end de danske mænd.

Ifølge undersøgelsen finder syv ud af ti kvinder (71 pct.) det ligefrem frastødende at lugte af sved. Til sammenligning mener mindre end seks ud af ti danske mænd (57 pct.), at svedlugt er decideret frastødende.

Derudover fortæller seks ud af ti danske kvinder (64%) i undersøgelsen, at de finder sved direkte generende. De danske mænd er tilsyneladende lidt mere frigjorte, hvad angår sved, da kun 46 pct. af de danske mænd synes, sved er generende.

 

Kvinder: Sved påvirker vores tøjvalg

Undersøgelsen viser også, at for en stor del af de danske kvinder er svedpletterne så stor en udfordring, at de sørger for at forebygge dem gennem deres tøjvalg. Det gør de blandt andet ved at undgå tøj i bestemte materialer (29 pct.), undgå tøj i farver, hvor svedpletter kan ses (11 pct.), og endelig sørger 8 pct. af kvinderne for at tage skiftetøj med i tilfælde af, at svedpletterne bliver for gennemtrængende.

 

Mindre sved betyder mere selvtillid

Det er heldigvis muligt at undgå sved og svedgener. En mulighed er, at bruge en god og effektiv antiperspirant, der beskytter i lang tid. Perspirex Comfort beskytter i 3-5 dage efter en enkelt påføring, og kan derfor forhindre pinlige situationer med svedlugt eller pletter under armene. Perspirex Comfort er effektiv og indeholder hverken parfumer eller konserveringsmidler. Så kan de fleste pinlige svedoplevelser undgås, og dermed er din selvtillid i behold til de daglige udfordringer.