Hvorfor sveder man og hvad kan man gøre mod overdreven sved?

July 25, 2018

Dyrker du sport eller er fysisk aktiv på nogen anden måde, må du også forvente at svede. Det er kroppens måde at nedkøle sig selv på, da sveden vil fordampe, når den forlader kroppen.

Er du i god form, og dyrker du generelt meget motion, vil du opleve, at din svedproduktion stiger proportionalt. Dine svedkirtler udvikler sig og bliver bedre i stand til at producere sved, når din krop har behov for af blive nedkølet. Så jo mere du træner, jo mere vil du typisk også svede. Og er du mand, vil du svede mere, end hvis du er kvinde*. Man kan ikke skære alle over en kam, men det generelle billede tegner sig således.

 

Større svedproduktion end normalt

Der er rigtig mange mennesker, der døjer med overdreven sved. Dette kan være en stor hæmsko for dem, da det simpelthen kan være en stopklods i sociale sammenhænge.

Men ellers er sved et nødvendigt onde, for at kroppen kan fungere optimalt, og det er ganske naturligt. Overdreven sved skal ses isoleret, da der sagtens kan være rigtig meget sved, hvis man nu spiller fodbold i 90 minutter. Det bliver dog et problem for nogle, at de sveder på samme måde, når de sidder på jobbet ved en computer.

Antiperspirant mod overdreven sved

Døjer du med overdreven sved, kan du sagtens komme dit problem til livs. Det er ganske almindeligt, men derfor er det ikke ensbetydende med, at det er rart eller bør ignoreres. Hvis det vitterligt er noget, der er til gene for dig, så kan du få en solid antiperspirant som roll-on til armhulerne eller som en lotion til hænder og fødder.

Antiperspiranter bliver brugt af masser af mænd og kvinder verden over, som lider af problemer med overdreven sved. Antiperspiranter hæmmer svedproduktionen, så du vil føle dig friskere og mere velsoigneret i længere tid ad gangen.

Hvis du ønsker dig et produkt, der kan beskytte dig og holde dig tør i rigtig mange timer, så er en antiperspirant fra Perspirex lige det, du leder efter. Det er lige så nemt at påføre som en deodorant, spray eller stick, og du vil hurtigt få den rene fornemmelse, det giver at bruge en rigtig god antiperspirant i høj kvalitet.

*Kilder:

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/sundhedsp/ECE2827101/klarlund-derfor-drypper-veltraenede-maend-mest-af-sved/
http://videnskab.dk/krop-sundhed/maend-sveder-bedre-end-kvinder
http://iform.dk/om-i-form/blog/drengene-mod-pigerne-hvem-sveder-mest