Gør træningsrutinerne mere behagelige

July 25, 2018

sport and lifestyle concept - woman resting after doing sports outdoors

Det er i virkeligheden meget enkelt: Det er sundt at leve et aktivt liv og få sved på panden. Og når du bevæger dig og træner igennem, sveder du. Du sveder, fordi kroppen prøver at køle dig ned, og mængden af sved anhænger af mange forskellige ting. Både din form, dit køn og din alder er vigtige faktorer. Meget tyder også på, at du sveder hurtigere, hvis du er i god form. Jo mere veltrænet du er, jo bedre bliver kroppen til at køle dig ned. Og det foregår med sved.

Men selvom det er sundt, er det ikke nødvendigvis altid behageligt at svede på løbebåndet, ved håndvægtene eller når du løber en tur i det fri. Derfor kommer herunder tre forslag til hvad du kan gøre for at gøre træningsrutinen mere behagelig, og stadig være i stand til at yde dit bedste.

1) Påklædning

Når du dyrker sport, at det vigtigt at have det rigtige tøj på. Og selvom du måske synes det er vigtigst at se godt ud, er det ligeså vigtigt, at dit tøj er behageligt at have på. Hvis du sveder meget, kan det for eksempel være en fordel at tage løst tøj på. Så kan varmen blive ledt væk fra huden, og det er samtidig lettere at bevæge dig.

2) Antiperspirant

En velfungerende antiperspirant er en god måde at håndtere sved på. Både mængden og lugten kan blive kraftigt reduceret, hvis du bruger den rigtige antiperspirant. Et godt bud er en roll-on fra Perspirex, der modvirker sved- og lugtgener i 3-5 dage efter påføring. Så kan du koncentrere dig om at give den en tand mere i træningscentret eller ude i det fri.

3) Væske

Du har sikkert allerede en vandflaske med til træning, men vidste du, at dit væskeindtag har betydning for, hvor meget du sveder? Selvom kropstemperaturen stiger når du træner, sveder du mindre effektivt, hvis du er i underskud på væskebalancen. Derfor har kroppen sværere ved at køle sig selv ned. Så husk at drikke vand, når du træner – og at lytte til din krop undervejs.

God træning!

Kilde: http://certification.acsm.org