Er det farligt at blokere for sveden?

July 3, 2018

Er du loyal bruger af Perspirex, overvejer du at begynde at bruge en af vores antiperspiranter eller er du blot nysgerrig efter at vide mere om Perspirex, så læs med i dette blogindlæg, hvor vi har fået dermatolog, AnneSofie Faurschou til at uddybe og svare på, hvorvidt det er skadeligt at blokere for sveden.

Perspirex er udviklet til dig, der ønsker ekstra beskyttelse mod sved og svedlugt. Det kan være, du ønsker ekstra beskyttelse fordi, du lever en aktiv livsstil fx med cykling til og fra arbejde eller dyrker meget sport. Perspirex er også til dig, der døjer med en generel høj svedproduktion og har daglige gener deraf. Perspirex kan anvendes både af mænd og kvinder.

Annesofie Faurschou forklarer:

”Perspirex skal påføres om aftenen inden sengetid på tør og ubeskadiget hud. Om natten er svedkirtlerne mindst aktive og sveden befinder sig derfor længere nede i svedkanalerne end normalt. Når Perspirex smøres på om aftenen, så dannes gelproppen derfor længst nede i svedkanalen, hvilket sikrer en langvarig beskyttelse. Næste morgen vaskes Perspirex af med vand og sæbe og en normal deodorant og parfume kan anvendes efter behov. Perspirex holder i op til 3-5 dage. Derefter opløses gelproppen sammen med den naturlige udskillelse af døde hudceller og processen med påføringen af Perspirex kan gentages.

Det at svede er en vital og vigtig funktion, som sikrer at kroppen kan komme af med varmen og opretholde den ideelle kropstemperatur. Men flere sveder kraftigt og kan derfor have brug for en ekstra effektiv antiperspirant som Perspirex til at reducere sved og svedlugt. Når man bruger Perspirex vil kroppen helt naturligt regulere varme ud gennem kroppens resterende svedkanaler, det vil normalt ikke mærkes, da varmen fordeles over mange millioner af svedkanaler. Derudover viser studier, at Perspirex ikke mætter alle svedkanaler, det betyder, at sveden ikke blokeres hundrede procent og kroppen stadig kan komme af med varmen.”