Derfor sveder du om natten

July 25, 2018

Oplever du problemer med nattesved? Selvom det ikke er rart at svede om natten, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at du fejler noget. Her kan du læse om de mest almindelige årsager til nattesved:

1. Dit sengetøj 

Dit sengetøj kan have stor betydning for, hvor varmt du har det om natten. Hvis det er lavet af syntetisk materiale, kan det være en god ide at udskifte det med sengetøj, der er lavet af naturlige materialer, eksempelvis bomuld.

2. Din kost

Stærkt krydret mad, koffein og alkohol kan også have betydning for hvor meget, du sveder om natten. Så hvis du har problemer med nattesved, kan du prøve at begrænse dit indtag af disse tre ting.

3. Din alder

Nogle kvinder oplever oftere nattesved, når de går i overgangsalderen på grund af kroppens ændrede hormonproduktion. Hvis du oplever gener i forbindelse med overgangsalderen, bør du kontakte din læge.

Hvis du har mistanke om, at din nattesved skyldes sygdom eller er en bivirkning ved medicin, bør du kontakte din egen læge og få råd og vejledning og ikke mindst, hvis nattesveden forekommer sammen med feber, uforklarligt vægttab eller andre sygdoms-symptomer.

 

Kilder:

http://politiken.dk/