Datingpres kan give sved på panden

July 25, 2018

Summer, vacation, fun, relationships and people concept - pretty modern young couple in love walking in sunny summer day

Amoriner og flirt hører årstiden til, og i jagten på den eneste ene vil vi gerne fremstå bedst muligt. Måske er det netop derfor, at vores undersøgelse viser, at fire ud af ti danskere fortæller, at de oplever at svede ekstra meget, når de bliver nervøse eller føler sig presset.

Det er et kendt scenarie: Du sidder over for din date og vil gerne vise dig fra din bedste side, og pludselig kan du mærke det; sveden. Svedige håndflader, sved under armene og svedperler på overlæben kan være pinligt og hæmmende – ikke mindst når man er på date. Her hos Perspirex har vi spurgt danske singler, og her svarede hver tiende, at de oplever at svede ekstra meget på en date.

Men det er ikke kun på dates, at vi frygter svedlugtLangt de fleste oplever på et tidspunkt at føle sig generet af sved, og for fire ud af ti danskere (41 pct.) kan pressede situationer medføre både svedeture og svedpletter under armene. Og det er måske ikke så mærkeligt, da tæt på to ud af tre (64 pct.) svarer, at det er frastødende at lugte af sved.

Derfor sveder vi

Sved er ganske naturligt, og kroppen bruger svedproduktionen til at opretholde en stabil temperatur. Men sved kan også forårsages af stress og følelser, og derfor er det ikke spor mærkeligt, at vi sveder mere, når vi føler os pressede eller er nervøse. Den gode nyhed er, at du ikke er alene; to ud af tre danskere har oplevet at svede, så det føles generende. Heldigvis kan du komme svedgenerne til livs, og en god antiperspirant kan være en del af løsningen.