Følg bloggen via RSS RSS logo

Blog

Den rette viden kan være "life changing" for mennesker med svedproblemer. Her på siden samler og deler vi viden om emner, der er relateret til at undgå svedproblemer.

Gå eksamen i møde uden svedige håndflader

Måske er du nervøs over din første eksamen på studiet – måske er du nervøs, selvom det er din tiende. Eksamensnervøsitet rammer nemlig størstedelen af studerende i en eller anden grad, og faktisk oplever hver anden, at sveden pibler frem på panden, i armhulerne og i håndfladerne ved det grønne bord[1]

1574/shutterstock_528642268

Drop læsning natten lang

Det kan være fristende lige at skulle have det sidste eksamensstof på plads aftenen inden eksamen, men det kan nemt ende i, at du falder i søvn over bøgerne kl. 2. Dog gør du dig selv en bjørnetjeneste ved at fylde hovedet med paragraffer og paradigmer frem for at vågne op med et friskt hoved. 

Spis en god morgenmad

Din appetit er måske ikke så stor på selve eksamensdagen, og du kan have lyst til at bytte havregrøden ud med kaffe. Det kan imidlertid godt betale sig at komme en knurrende mave i forkøbet ved at forberede kroppen med god energi.

Brug en …

Oplever du også svedige nætter i de kølige måneder?

Mange danskere oplever at vågne op med gennemsvedt nattøj og sengetøj, når de kølige efterårs- og vinternætter erstattes af de varme sommernætter. Det er ikke overraskende, at kroppen kan have svært ved at termoregulere sig i et klima, hvor temperaturen svinger meget sommer og vinter. Men for mange reguleres kropstemperaturen ikke meget bedre i de kølige vintermåneder, og en del danskere døjer altså med nattesved året rundt.

1572/blogindlaeg_billede

 

Her er fem gode råd til, hvordan du kan komme nattesveden til livs og sikre dig en god nattesøvn:

 1. Regulér temperaturen i rummet. Soveværelset skal være lidt køligere end resten af huset - optimalt omkring 18-19 grader.
 2. Vælg dyne og topmadras, som kan svedabsorbere og undgå syntetisk sengetøj og nattøj. På denne måde kan varmen komme væk fra kroppen i nattens løb. Desuden har to mennesker sjældent samme temperaturbehov og -præferencer, så det er ikke sikkert, du skal have samme dyne og madras som din partner.
 3. Undgå koffein og alkohol 2-3 timer inden sengetid. Disse drikke kan …

SVEDER MAN MERE, NÅR MAN ER I GOD FORM?

Man kan være tilbøjelig til at tro, at ens svedproduktion udelukkende afhænger af træningens intensitet. Men faktisk er der også en række andre faktorer, der spiller ind. Læs mere herunder:

1567/shutterstock_345372770

Ikke overraskende har køn, alder og vægt betydning, ligesom genetik, temperatur og luftfugtighed, når det kommer til din svedproduktion.

Men vidste du, at din form også spiller ind? Måske har du undret dig over, at du er begyndt at svede mere i takt med, at du er kommet i bedre form. Burde du ikke svede mindre, nu hvor din krop er blevet vant til den hårde træning?

Tværtimod. Jo bedre form du kommer i, desto hårdere er din krop i stand til at arbejde. Og jo hårdere din krop arbejder, desto mere varme producerer den.

Din kropstemperatur reguleres mere effektivt

Den øgede varmepr…

Kategorier

Sved / Antiperspirant / Glad hverdag /

AFSLØRER DIN SVED, HVAD DU SPISER?

At enkelte fødevarer så som chili kan få ekstra svedperler frem på panden er muligvis et velkendt fænomen. Men faktisk kan bestemte typer mad frembringe ekstraordinært ildelugtende sved. Så hvilke madvarer skal du vælge til og fra, hvis du gerne vil svedlugten til livs?

Vi kan afsløre, at hvidløg er én af dem.

1495/blogindlaeg-september

Skru ned for…

Stærkt krydret mad. Ud over chili, som øger svedproduktionen, er særligt lugten af karry og spidskommen svær at slippe for.

Hvidløg. Det er almindeligt kendt, at hvidløg giver dårlig ånde, men det er også en af de store årsager til lugt. Hvidløg indeholder stoffet aliin, som får kroppen til at afgive svovlforbindelser gennem huden.

Rødt kød. Består din diæt af mere protein og mindre kulhydrat end anbefalet, kan din sved komme til at lugte slemt. Kroppen forbrænder hovedsageligt kulhydrat, men hvis der er underskud, vil den i stedet begynde at forbrænde protein. Da kød…

Kategorier

Svedlugt / Glad hverdag / Husråd /

Få inspiration til sommerens hotte udendørsaktiviteter

Er du den aktive type, elsker du bare en udfordring, eller mangler du ideer til svedige udendørsaktiviteter? Så læs med her, og bliv inspireret til sommerens hotte sportsaktiviteter.

Hvad enten du er til den mindfulde, milde aktivitet med fokus på krop, sjæl og velvære, eller om du er til mere action og power træning, så er der lidt for enhver smag – og forhåbentligt også noget for dig.

1493/billede_en-sommer-med-sved-paa-pande

Løbefællesskaber

Mangler du nogle at dele dine løbeoplevelser med? Savner du et fællesskab, der altid giver dig godt humør? Så finder du i de største danske byer ugentlige løbeture fra faste mødesteder og afgange.

I København finder du bl.a. Adidas Runners og Nbro Runners, der har afgang tæt ved søerne.

I Odense findes Odense Runners og i Aarhus RUNAAR… D

Det er gratis at deltage, du møder blot op med masser af energi og smil på læben. Find mere information på Facebook om de forskellige løbefællesskaber.

Rulleskøjter

Kan du stå på rulleskøjter, er der ingen undskyldning…

Perspirex guider dig til en mindre svedig studiestart

Slutningen af sommeren og begyndelsen på efteråret er også tiden for studiestart. Er du lige blevet færdig med gymnasiet eller har haft et såkaldt sabbatår så kalder en videregående uddannelse måske på dig? Uanset, dørene til en helt ny verden venter på, at du åbner dem. Og det kan altså give en del sommerfugle i maven og sved på panden.

Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej til en bedre studiestart og giver dig i dette blogindlæg en række tips til den første tid på studiet. Vi ved godt, hvordan det er at være ny – vi har jo alle været der. Så læs med herunder og bliv klar til studiestart: 

1492/billede_en-sikker-studiestart

 1. Sørg for at have købt skolebøgerne til studiestart, det er aldrig sjovt at være bagud fra starten af året
 2. Hav altid kuglepen og notesblok i tasken. Gruppearbejde kommer oftere, end du tror, og kreativiteten blomstrer bedst uden computerskærmen foran
 3. Nye venskaber knyttes på gangene og i klasseværelserne, vær åben over for alle og giv et godt indtryk de første dage, da har du større chance for at komme i den rigtige studiegruppe
 4. Lad Perspirex hjælpe dig til en mindre svedig studestart, så du får færre bekymringer at tænke på og kan nyde den frihed, det giver, ikke at tænke på synli…

Er det farligt at blokere for sveden?

Er du loyal bruger af Perspirex, overvejer du at begynde at bruge en af vores antiperspiranter eller er du blot nysgerrig efter at vide mere om Perspirex, så læs med i dette blogindlæg, hvor vi har fået dermatolog, AnneSofie Faurschou til at uddybe og svare på, hvorvidt det er skadeligt at blokere for sveden.  

Perspirex er udviklet til dig, der ønsker ekstra beskyttelse mod sved og svedlugt. Det kan være, du ønsker ekstra beskyttelse fordi, du lever en aktiv livsstil fx med cykling til og fra arbejde eller dyrker meget sport. Perspirex er også til dig, der døjer med en generel høj svedproduktion og har daglige gener deraf. Perspirex kan anvendes både af mænd og kvinder.

Annesofie Faurschou forklarer:

”Perspirex skal påføres om aftenen inden sengetid på tør og ubeskadiget hud. Om natten er svedkirtlerne mindst aktive og sveden befinder sig derfor længere nede i svedkanalerne end normalt. Når P…

Kom igennem sommeren uden sved

Sommervarmen er for alvor over os med den dejlige blå himmel og høje temperatur. Og selve sommerferien har også længe været på vores læber og tankerne om en dejlig, dansk sommer har været øverst på ønskelisten. Ture til Vesterhavet og rundt i landet er på manges ferieliste, og ture sydpå i den hede sommervarme har længe været planlagt. Men med godt vejr og en god sommervarme følger helt naturligvis også en øget svedproduktion med.

1491/perspirex-juli2

Vi giver dig her otte tips til en sikker sommer uden alt for meget sved:

 1. Husk at drikke rigeligt med væske og gerne vand. En voksen kvinde skal dagligt drikke mindst 2 liter vand. Hvis du befinder dig i solen, skal væskeindtaget øges.
 2. Lange busture kan være meget varme og svedige, så klæd dig rigtigt på i naturlige materialer og undgå mørkt tøj, når du skal køre langt. Husk en vandflaske til turen.
 3. Perspirex antiperspirant er en effektiv beskyttelse mod sved og svedlugt i op til 3-5 dage. Du skal påføre antiperspiranten om aftenen og vaske den af næste morgen. Påfør din yndlings d…

Døjer du med svedige nætter?

Søvn har stor indflydelse på dit humør og din energi i hverdagen. Du bruger cirka en tredjedel af dit liv på at sove, vel at mærke den tredjedel hvor du gerne skulle få ny energi og overskud til den næste dag. Får du en god nats søvn med den rette temperatur, har søvnen en helbredende, forebyggende og genopbyggende virkning for din krop. En god nats søvn er derfor alfa og omega for din koncentration og ikke mindst dit velvære. Få vores råd nederst i blogindlægget til en bedre nattesøvn. 

1482/billede-til-blogindlaeg_doejer-du-med-svedige-naetter

Sommerdyne – kom glad!

Hvis du ikke allerede har skiftet, så er det nu, at det er tid til at skifte til sommerdyne. Du får en bedre søvn med den rigtige dyne – en varm om vinteren og en kølig og let om sommeren. I dyneforretninger kan du finde et bredt udvalg af sommerdyner med forskellige typer fyld. Om fyldet i sommerdynen skal være med fiber, dun-fjer eller silke er smag og behag - alle fyldkvaliteterne får din sommerdyne til at føles let og lækker.

Nedkøl soveværelset!

En måde at gøre de varme nætter mere udholdelige på, er ganske enkelt at lufte ud 5-10 minutter ind…

Dermatolog: Opnå den bedste effekt med Perspirex

Cykelturen til og fra arbejdet, travlhed på jobbet, nervøsitet før en date eller en større festmiddag. Ja, der er mange situationer, hvor muligheden for at svede mere end normalt og pinlige skjolder under armene kan opstå.

Perspirex er udviklet specielt til mennesker, der ønsker ekstra beskyttelse mod sved og svedlugt. Læs med i dette blogindlæg, hvor dermatolog, Annesofie Faurschou, gør dig klogere på Perspirex og hvordan, du opnår den bedste effekt med produkterne.

Dermatolog, Annesofie Faurschou, fortæller:

”For den bedste udnyttelse af Perspirex’ egenskaber skal du påføre antiperspiranten på tør og ubeskadiget hud om aftenen før sengetid. Påfør kun en lille mængde Perspirex – 2 strøg op og 2 strøg ned – i det område, hvor der vokser hår. Svedkirtlerne er mindst aktive om natten, og antiperspiranten kan uforstyrret trække dybere ned i svedkanalerne. Vask Perspirex af om morgenen med vand og sæbe. Perspirex indeholder aluminiumklorid, den aktive ingrediens, der udvikler de holdbare gelpropper, som reducerer sveden”.

Du har formentlig hørt om alumi…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Antiperspirant / Perspirex /

Husk Perspirex til sommerens festivaler

Festivalsæsonen er lige rundt om hjørnet. Det betyder musik, fest og forhåbentligt skønt vejr! Husk Perspirex til de varme dage, så kan du trygt koncentrere dig om at nyde musikken med armene i vejret. 

1423/tag-perspirex-med-paa-festivalle

Det er snart højsæson for festivaler. Hver uge i løbet af sommeren byder på en ny festival, der tilbyder noget for enhver smag. Om du er en garvet festivalgænger, har været afsted et par gange eller er nybegynder, kan det være en god idé at lytte til andres gode råd.

Dette blogindlæg handler om festival- og hygiejneråd, så du kan få en mere ren festival. Festivaler har nemlig ry for at være dér, hvor folk slipper deres tøjler, bryder regler og rutiner fra hverdagens travle liv og ofte går på kompromis med hygiejnen. Lange køer til toiletter og bade er blandt andet en af årsagerne hertil, m…

Skal sveden stoppes med deodorant eller antiperspirant?

Vidste du, at en deodorant og en antiperspirant faktisk er to forskellige produkter - og der er stor forskel på, hvordan en antiperspirant og en deodorant virker, og hvor effektive de er til at afhjælpe svedproblemer? Bliv klogere i dette blogindlæg, hvor dermatolog, Annesofie Faurschou, forklarer forskellen.

1422/perspirex-deodorant-versus-antiperspirant

Undrer du dig også indimellem over, hvad forskellen er på en deodorant og en antiperspirant eller om det er én af samme sag. Det korte svar er, at deodoranter og antiperspiranter er forskellige. Dermatolog, Annesofie Faurschou, uddyber:

”En deodorant maskerer svedlugten og indeholder parfumestoffer. En antiperspirant indeholder ikke parfume og i stedet for blot at mildne lugten, forhindrer en antiperspirant sveden i at nå hudens overflade. Det gør den ved, at der dannes en gelprop nede i svedkanalen. Og det er derfor, du undgår den ubehagelige sved og svedlugt. Denne gelprop oplø…

Kategorier

Antiperspirant / Deodorant /

Få styr på sveden, når du træner

Det er i virkeligheden meget enkelt: Det er sundt at leve et aktivt liv og få sved på panden. Og når du bevæger dig og træner igennem, sveder du. Men selvom det er sundt, er det ikke nødvendigvis altid behageligt at svede på løbebåndet, ved håndvægtene eller når du løber en tur i det fri. Læs mere herunder, og få gode råd til at håndtere sveden.

1413/faa-styr-paa-sveden-naar-du-traener

Om du træner ofte, engang imellem eller sjældent, oplever du med stor sandsynlighed at svede under træningen. Nogen sveder lidt, andre , og sådan er vi alle forskellige. Sveden regulerer vores krops temperatur ved at nedkøle huden, så vi undgår at blive overophedet. Vi producerer normalt omkring én liter sved om dagen, men når vi er fysisk aktive, kan vi svede op til 10 gange så meget, som på én hel dag. Hvis du er én, der sveder meget under træningen, eller du bare synes, din sved er lidt irriterende, når du træner, er der her et par gode råd at hente:

 

 1. Sørg altid for…

Få en aktiv sommerferie med sved på panden

Foråret er her, og sommeren nærmer sig stille og roligt. Du er måske allerede nu ved at planlægge, hvor sommerens ferie skal gå hen, og måske du overvejer en aktiv ferie? Du er ikke den eneste. Ferie handler nemlig ikke længere (kun) om at flade ud ved poolen, men vi vil i stedet have sved på panden og forbrænde kalorier. Få vores forslag til aktive destinationer herunder, samt gode råd til, hvad du skal pakke i kufferten, hvis du skal på en aktiv ferie. 

1412/faa-en-aktiv-sommerferie-med-sved-paa-pande

En nyere undersøgelse viser nemlig, at knap hver fjerde dansker (24 pct.) mellem 18-45 år har været på en aktiv ferie med eksempelvis løb, vandsport og cykling som motionsformer*.  

Og mange feriedestinationer tilbyder da også i stigende grad turister mulighed for at dyrke aktive ferier. Det er særligt ferieresorter, som Club La Santa og Playitas, der har sport i fokus, men også f.eks. Mallorca vil gerne have cykelentusiaster til øen. 

Vi giver dig her tre forslag til en aktiv sommerferien

 • Pilgrimsvandring på Caminoen i Spanien
 • Kanotur på Gudenåen i Danmark
 • Club La Santa, La…

Yoga, der giver sved på panden

Hot Yoga og indre ro er det nye hotte, bogstaveligt talt. Få fem gode råd herunder til en behagelig oplevelse med den hotte træningsform.  

Yogacentrene popper frem i byerne som et tydeligt tegn på, at yoga bliver mere og mere populært herhjemme. Du kender helt sikkert mindst én i din omgangskreds, der dyrker regelmæssig yoga og elsker det.

Yogaen stammer fra Indien og er oldgammel, men har først de seneste år vundet indpas hos rigtig mange danskere, mænd som kvinder. Det er blandt andet tidens og samfundets øgede fokus på selvbevidsthed, en sund livsstil og kropsfokus, der har banet vejen for yoga som motionsform herhjemme. Yoga er en time, hvor man kommer i kontakt med sit indre jeg og giver tid til at fokusere på åndedrættet. Det er en disciplin, hvor man bliver mere smidig og får større kropsbeherskelse og -indsigt.

I dag findes der et utal af forskellige yogaformer, og det nyeste skud på stammen er Hot Yoga.

 

1410/hot-yoga_final

HOT YOGA

Hot Yoga er inspireret af varmen fra det indiske klima. Hot Yoga foregår i 40 graders varme og den høje temperatur stimulerer blodgennemstrømningen i kroppen og er med til at smidiggøre muskler, sener og ledbånd og modvirker dermed skader. Hot Yoga styrker hele kroppen, reducerer stress og giver øget energi og fokus. Det er en time i langsomt tempo med fokus på åndedrættet og mange oplever det som en meditativ time.

Grundet de høje temperaturer under Hot Yoga, aktiveres alle svedporerne og åbner op for sveddepoterne, hvorfor du sveder rigtig meget til en Hot Yoga klasse.

V…

Få et aktivt forår i det fri uden svedproblemer

Vi har taget hul på foråret, hvor vejret bliver mildere, og vi igen kan bevæge os frit rundt uden at være hæmmet af en masse varmt tøj. Motion er vigtigt for kroppens velbefindende, og frisk luft giver energi til hjernen. Vi giver dig her fire idéer til, hvordan du kan være mere udendørs og inkorporere aktive udendørsrutiner i din almindelige hverdag.

Nogle mennesker oplever i overgangen fra vinter til forår at være generet af ekstra svedlugt under armene. Hvis det også er tilfældet for dig, så prøv Perspirex Comfort.

 

 

1409/faa-et-aktivt-foraar-i-det-fri-uden-svedproblemer

Her får du fire råd til, hvordan du kan få meget mere af den skønne, friske luft: 

 1. Lad bilen stå og tag cyklen på arbejde eller ned til din lokale købmand. Dermed får du rørt dig mere, end hvis du havde taget bilen. Du får frisk luft, der kan virke positivt på dig, gøre dig glad og i godt humør. 

 2. Gå en lang tur i et grønt område nær dig. Gå enten en tur alene, kobl fra og lad tankerne få frit spil og vær i nuet, eller inviter et par veninder, venner eller kolleger med ud i naturen og medbring te i termokanden. Dermed får I både frisk luft og brugt tiden på hygge.  

 3. Løb ud…

Kategorier

Sved / Antiperspirant / Glad hverdag /

Undgå at svedproblemer fylder i dine teenageår

Når man når til puberteten, kan det være nogle anderledes år for mange unge. Det er i disse år, der sker mest forandring med kroppen. Man vokser både i højden og i bredden. Pigerne får hofter og flere kvindelige former, og drengene bliver bredere og får flere muskler. Mange kan synes, alle disse voksne forandringer med kroppen er pinlige, og måske får lyst til at blive hjemme fra sociale aktiviteter. Men sådan behøver det ikke at være. Her får du et par gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem puberteten.

1408/bliv-fri-for-teenage-sved

Puberteten begynder hos pigerne i alderen omkring de 11-16 år. Det kvindelige hormon, østrogen, øges hos pigerne, der nu både får menstruation og bryster. Ligeledes kan der også opstå svingninger i humøret og i følelserne.

Drengenes pubertet begynder lidt senere i 13-16 års alderen. Testosteronet øges hos drengene, der nu bliver til mænd. Dette kan medføre en øget aggressivitet, større risiko-villighed? og overreaktioner i situationer, som normalt ikke ville ske førhen. Ligeledes går drengenes stemme også i overgang og kan til tider blive skinger i det høje toneleje.

Fælles for be…

Træn udenfor og bliv set i mørket!

Vintervejr er også løbevejr. Tag en løbetur i juledagene og få pusten op – der er masser af fordele ved at træne udenfor. Men husk sikkerheden frem for alt!

1399/traen-udendoers-og-bliv-set-i-moerket

Juletiden bidrager med utroligt meget sukker for de fleste, da det er højtid for særligt julekonfekt og julemiddage med gode venner og familie. Den søde jul er nemlig ofte synonym med god og lidt federe mad end normalt, og derfor er det vigtigt samtidig at huske at få motioneret. Men selvom juletiden er hyggelig, så er det vinter, koldt og mørkt udenfor, hvilket holder mange tilbage fra løbeturene og den udendørs træning.

Her får du fire gode grunde til at træne udendørs i den friske luft:

Udendørstræning booster dit humørKroppen frigiver endorfiner, når du træner. De giver et kic…

Kategorier

Sved / Ny viden /

Fem gode råd til et bedre liv med hedeture

De fleste kvinder oplever hedeture i overgangsalderen – i større eller mindre grad. Læs med her og få fem gode råd til et bedre liv med hedeture. 

1398/fem-gode-raad-til-et-bedre-liv-med-hedeture_november_blogindlae

Overgangsalderen er en proces, som alle kvinder skal igennem. Den betegner den periode, hvor vi skifter fra at være frugtbare til ikke længere at have ægløsning og menstruation og kan strække sig over mange år. Hormonsystemet ændrer sig, og de fleste kvinder oplever en større svedproduktion. Med overgangsalderen følger ofte også , hvortil vi herunder giver dig gode råd til selvhjælp og bekæmpelse af disse.

Hos de fleste kvinder indtræffer overgangsalderen i alderen mellem de 45-55 år og kommer ofte med symptomer som dårlig

Selvhjælp til en varm graviditet

Læs med, hvis du er gravid og oplever en øget svedproduktion, der kan være generende for dig selv – og du har brug for gode råd til at bekæmpe både sved- og svedlugt 

1397/selvhjaelp-til-en-varm-graviditet_billede

Er du gravid og kan nikke genkendende til at svede mere end ellers – og oplever du også ? Ja, så er du langt fra alene, da rigtig mange gravide oplever ovenstående gener under deres graviditet. Trøsten er, at disse gener (og alle de andre der ofte også kommer) oftest forsvinder efter fødslen.

Hormonelle forandringer er ofte en af årsagerne til en øget svedproduktion som fx puberteten, overgangsalderen eller en graviditet. Det er her, der sker de største forandringer i kroppen og flere oplever derfor en anden måde at svede på. Under graviditeten stiger …

Kom nattesved til livs og få en bedre søvn

De fleste mennesker har prøvet at vågne op badet i sved om natten. For nogle sker det kun i forbindelse med et uhyggeligt mareridt, men for andre sker det ofte, og det kan selvsagt være meget generende at vågne op i en fugtig seng. ”Hvorfor sveder jeg om natten, og hvad kan jeg mon gøre ved det?” spørger du måske dig selv. Og der er faktisk flere ting, du selv kan gøre for at minimere problemet. Læs videre, og bliv klogere på nattesved!

1351/kom-nattesved-til-livs-og-faa-en-bedre-soevn_september

Fakta om nattesved

Normalt er nattesved ikke et signal om, at der er noget galt med dig. Rent helbredsmæssigt er der ofte ikke noget at frygte, men du kan selvfølgelig for en sikkerheds skyld snakke med din læge, hvis det er noget, der varer ved. Med hvad kan egentligt forårsage disse svedeture?

Det er helt naturligt at svede. Grunden til, at vi sveder, er, at kroppen regulerer sin temperatur, så den ikke bliver for varm. Det er meget almindeligt for kvinder i overgangsalderen eller kvinder, der tager p-piller at svede mere om natten, da østrogenniveauet i kroppen kan være l…

Kategorier

Sved / Nattesved /

Gør løbeturen i regnvejr bedre – og mere sikker!

Selvom sommeren er et fantastisk tidspunkt at spænde løbeskoene og løbe en tur udenfor, kan mørke skyer og regnvåde sommerdage få mange til at blive indendørs. Her får du tre gode råd til at klare løbeturen udendørs i sommerregnen.

1330/goer-loebeturen-i-regnvejr-mere-behageli

1. Tag en kasket på

2. Hav farvestrålende tøj på

3. Husk, at temper…

Tre sunde grunde til at svede

Selvom sved kan føles som et problem, har sveden dog også visse helbredsmæssige fordele. Her giver vi dig tre sunde grunde til, at du sveder:

1323/tre-sunde-grunde-til-at-svede_juli

1. Sved dræber bakterier

Selvom vi ofte forbinder sved med noget lidt ulækkert, har sved en lav pH-værdi – og derfor er sveden faktisk bakteriedræbende. Sved indeholder også stoffet dermcidin, der også virker bakteriedræbende.

2. Sved renser din hud

Når du sveder, åbner hudens porrer sig også. Derfor er sved med til at skylle urenheder og talg ud af huden. Af samme grund er sved derfor også med til at gøre risikoen for akne mindre.

3. Sved afgifter kroppen

er med til at skylle en masse giftstoffer ud af kroppen. Forskere mener, at vi primært udskiller salt, koleste…

Kategorier

Sved / Glad hverdag /

Undgå svedlugt på jobbet

For de fleste er sommerferien ved at være slut og det er ved at være tid til at vende tilbage til arbejdet. Udenfor skinner solen dog stadig ind imellem, sommerens varmegrader er bestemt ikke på retur, og det betyder lange, varme dage indendørs. 

1331/undgaa-svedlugt-paa-jobbet

Her får du tre gode råd til, hvordan du undgår sved og svedlugt i løbet af en lang arbejdsdag.

1. Husk hygiejnen hjemmefra

2. Hav skiftetøj med

3. Sæt tempoet ned

Derfor sveder du om natten

Oplever du problemer med nattesved? Selvom det ikke er rart at svede om natten, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at du fejler noget. Her kan du læse om de mest almindelige årsager til nattesved:

1324/derfor-sveder-du-om-natten_juli

1. Dit sengetøj 

Dit sengetøj kan have stor betydning for, hvor varmt du har det om natten. Hvis det er lavet af syntetisk materiale, kan det være en god ide at udskifte det med sengetøj, der er lavet af naturlige materialer, eksempelvis bomuld.

2. Din kost

Stærkt krydret mad, koffein og alkohol kan også have betydning for hvor meget, du . Så hvis du har problemer med nattesved, kan du prøve at begrænse dit indtag af disse tre ting.

3. Din alder

Nogle kvinder oplever oftere nattesved, når de går i overgangsalderen på grund af kroppens ændrede hormonprod…

Kategorier

Sved / Nattesved /

Tre gode råd til den perfekte festivaloplevelse

Sommerens festivaler er lige om hjørnet, og hvad enten du skal til Roskilde Festival, SmukFest eller en helt tredje, er der garanti for en masse gode oplevelser. Især, hvis du forbereder dig ordentlig hjemmefra.

Her kommer vores tre råd til, hvad du skal huske, når du skal på festival.

1312/festival

1) Husk solbeskyttelse

Du kommer til at tilbringe det meste af tiden udendørs, når du er festival. Det betyder, at du er ekstra udsat, når solen skinner fra en forhåbentlig skyfri sommerhimmel. Derfor skal du huske solcremen, men husk også solbriller og en bredskygget hat til hovedet. Husk også at søge skygge, når du har mulighed for det.

 

2) Husk at drikke vand

Selvom det for det meste ikke er vand, folk drikker mest af på en festival, er det vigtigt at huske at drikke rigeligt med vand. Når solen bager og musikken spiller, kan det være let at glemme, men vand er faktisk det, du…

Kvinder dømmer svedpletter hårdere end mænd

Det er pinligt at lugte af sved og have svedpletter underarmene. Det mener et flertal af både kvinder og mænd. Men der er heldigvis flere måder, du kan undgå pinligheden og de mørke svedpletter på trøjen. Læs med herunder. 

1267/kvinder-doemmer-svedpletter-haardere

Cykelturen til og fra arbejdet, travlhed på jobbet, nervøsitet før en date eller en større festmiddag. Ja, der er mange situationer, hvor muligheden for at svede mere end normalt og pinlige skjolder under armene kan opstå. Og det er da også de færreste danskere, som finder sved og svedlugt tiltrækkende.

Men sveden dømmes tilsyneladende forskelligt afhængigt af, hvilket køn man spørger. En undersøgelse foretaget af Perspirex, viser nemlig, at danske kvinder afsiger en hårdere dom over sveden end de danske mænd.

Ifølge undersøgelsen finder syv ud af ti kvinder (71 pct.) det ligefrem frast…

Sådan sover du bedre i sommervarmen

Varme dage giver varme nætter. Derfor kan det også blive sværere at sove, og en dårlig nattesøvn har som bekendt stor betydning for morgendagen. Du kan heldigvis tage dine forholdsregler, så sommernætterne kan bruges på at sove i stedet for at svede.

Her kommer tre gode råd til, hvad du selv kan gøre, når sommernætterne bliver for varme. 

1313/nattesoev

1. Brug den rigtige dyne

Faktorer som fyld og dynens varmegrad har stor betydning for, hvor varme dine nætter kan blive. Undersøg derfor, hvilken slags dyne, du sover med og udskift den til en mindre varm model, hvis det er nødvendigt. Den rigtige dyne kan nemlig gøre underværker for din nattesøvn om sommeren.

 

2. Nedkøl soveværelset

En måde at gøre de varme nætter mere udholdelige på, er ganske enkelt at lufte ud 5-10 minutter inden sengetid. Det er dog ikke nok at have et enkelt vindue åbent. Hvis du være sikker på at få et køligere soveværelse, skal du slå alle vinduer op …

Sig farvel til sure sommertæer

Har du problemer med lugtende fødder? Så er der heldigvis gode råd at hente! 

Foråret og sommeren står for døren, og det er heldigvis tid til at pakke vinterstøvlerne væk og hoppe i de lette forårssko. Men selvom forårsskoene giver lidt mere luft til dine fødder, er det ikke ensbetydende med, at de altid dufter lige godt, vel? 

Perspirex giver her tre tips til at undgå sure tæer:

1266/farvel-til-sure-sommertaeer

At svede på tæerne er faktisk helt normalt - når du sveder, slipper du af med en masse varme og affaldsstoffer. Dine fødder har faktisk i gennemsnit hele 250.000 svedkirtler, så hvis du ind imellem synes, at der bliver lidt lummert om fødderne, så er det ikke så underligt. Men har du nogensinde tænkt over, hvorfor dine fødder egentlig sveder – og hvorfor dine sko kan lugte sådan, når det sker? Der er mange forklaringer på sure tæer. Én er, at svedkirtlerne i vores fødder er anderledes end på resten af kroppen. For vores forfædre var fodsved nemlig en god ting – de fugtige fødder fik dem nemli…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Glad hverdag / Fodsved /

Tips til en bedre eksamensoplevelse

For nogle er foråret lig med eksamenstid. De mange timers læsning og undervisning skal nu stå deres prøve. Den grønne dug og tanken om at skulle præstere, kan gøre de fleste nervøse. Men det er der heldigvis råd for. Her følger et par gode tips, der kan være med til at give dig en bedre eksamensoplevelse:

1241/tips-til-en-bedre-eksamensoplevelse

Træk vejret langsomt

Når du bliver nervøs, har du en tendens til at trække vejret hurtigere. For at slappe af og få en normal vejrtrækning kan det hjælpe at trække vejret dybt ned i maven og puste ud, indtil du igen har kontrol over din vejrtrækning.

Husk at spise og drikke

Selvom mad og drikke ikke står øverst på listen over ting, du skal huske inden en eksamen, er det vigtigt, at du får noget at spise og drikke i tiden op til eksamen. Hvis du spiser sundt, forbliver dit blodsukker nemlig stabilt, og du holder hjernen og kroppen i gang. Af samme årsag skal du også huske at drikk…

Tre grunde til sved du (måske) ikke kendte

Der kan være mange årsager til, at vi sveder. De mest kendte er, at vi sveder, når det er varmt, når vi er nervøse eller når vi dyrker motion. Men der er også mindre kendte grunde, som kan være gode at kende til, hvis du vil sveden til livs. Her kommer tre grunde til sved, du (måske) ikke kendte:

1240/tre-grunde-til-sved-du-måske-ikke-kendte

1) Vidste du, at det materiale, dit tøj er lavet af, har betydning for din svedproduktion? Hvis du går i tøj, der er fremstillet af syntetisk materiale som polyester og akryl, er der større risiko for, at du sveder meget. Derfor anbefales det, at du går i tøj lavet af naturlige materialer som bomuld, hør og silke. På den måde tillader du kroppen at ånde bedre.

2) Det er sikkert ikke noget, du har tænkt over før, men den mad du spiser, kan faktisk også have betydning for, hvor meget du sveder. For eksempel kan chili og ingefær øge din kropstemperatur, og på den måde være med til at få dig t…

Gør træningsrutinerne mere behagelige

Det er i virkeligheden meget enkelt: Det er sundt at leve et aktivt liv og få sved på panden. Og når du bevæger dig og træner igennem, sveder du. Du sveder, fordi kroppen prøver at køle dig ned, og mængden af sved anhænger af mange forskellige ting. Både din form, dit køn og din alder er vigtige faktorer. Meget tyder også på, at du sveder hurtigere, hvis du er i god form. Jo mere veltrænet du er, jo bedre bliver kroppen til at køle dig ned. Og det foregår med sved.

Men selvom det er sundt, er det ikke nødvendigvis altid behageligt at svede på løbebåndet, ved håndvægtene eller når du løber en tur i det fri. Derfor kommer herunder tre forslag til hvad du kan gøre for at gøre træningsrutinen mere behagelig, og stadig være i stand til at yde dit bedste.

1233/blogindlaeg_marts

1) Påklædning

Når du dyrker sport, at det vigtigt at have det rigtige tøj på. Og selvom du måske synes det er vigtigst at se godt ud, er det ligeså vigtigt, at dit tøj er behageligt at have på. Hvis du sveder meget, kan det for eksempel være en fordel at tage løst tøj på. Så kan varmen blive ledt væk fra huden, og det er samtidig lettere at bevæge dig.

2) Antiperspirant

En velfungerende antiperspirant er en god måde at håndtere sved på. Både mængden og lugten kan blive kraftigt reduceret, hvis du bruger den rigtige antiperspirant. Et godt bud er en , der mo…

Kategorier

Undgå at svede på cyklen på vej til arbejde

Mange danskere trodser det danske vinter vejr og cykler på livet løs til og fra arbejde. Men nogle afholder sig fra cykelturen, fordi de ikke kan lide at møde svedige frem på jobbet. Tanken om svedpletter på tøjet samt lugten af sved, kan være nok til, at mange fravælger cyklen til arbejde. Er du en af dem? 

Her får du gode tips og tricks til at undgå sved på cykelturen.

1227/blogindlaeg_januar_pigecykler

Her er en række gode tips til at svede mindre på cyklen:

 1. Klæd dig ikke for varmt. Du skal ikke være bange for at komme til at fryse på turen, da kroppen hurtigt får opbygget varme ved fysisk aktivitet. Kroppens temperatur ligger normalt på 37 grader i hviletilstand, men vil hurtigt stige til 38 grader, da kroppen arbejder bedst ved denne temperatur og derfor naturligt opvarmer sig selv.

 2. Tænk over dit tøj. Hvis du har tøj på, der ikke kan åndes igennem, indkapsler tøjet den overskydende varme og lægger grundstenene til et svedbad. Vælg derfor tøj i åndbart materiale. For ikke at…

Gode tips til en skiferie uden generende svedlugt

Hvis du er skientusiast, kan du sikkert nikke genkendende til, at dit dyre skitøj efter en lang dag – eller en lang uge - på ski kan have fået kedelige svedmærker og en grim lugt af sved.

Her giver vi dig et par gode råd til at komme svedpletter og lugt til livs, så det eneste du skal tænke på, er at nyde ferien, det forhåbentligt gode vejr og at komme sikkert ned af pisterne…

1226/blogindlaeg_februar_skiferie

Det er naturligt at svede – særligt, når man er fysisk aktiv. Men en grim svedlugt kan være generende både for en selv, men også for omgivelserne. Når du begiver dig ud på pisterne, er det derfor ikke helt ligegyldigt, hvad du vælger at tage på for hverken at fryse eller svede.

Vi giver dig her et par gode tips til en skiferie uden svedlugt: 

Når du skal sammensætte din skibeklædning, gør du rigtig klogt i at klæde dig efter lag-på-lag princippet. Det inderste lag er skiundertøjet, som skal transportere varmen og sveden væk fra kroppen. Derfor skal det sidde tæt og være lavet af svedtra…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Fodsved / Sved under armene /

Tips til møder uden nervøsitet

Når der er meget på spil, kan det være svært at kontrollere nervøsiteten og de konsekvenser, den kan have, som eksempelvis sved.

1108/moedebillede

Man skal ofte præstere særligt til møder på arbejdet, hvad enten det er interne eller ekstern møder, og det kan være nervepirrende. Ofte handler det om selvtilliden, men den kan man faktisk arbejde rigtig med dels ved at være velforberedt inden og have en klar plan for, hvad der skal foregå på mødet.

Her er en guide til, hvordan du kan afholde et succesfuldt møde uden nervøsitet:

-  Forbered formålet og indholdet af mødet – Inden mødet afholdes, er det afgørende, at du definerer, hvad du ønsker at få ud af mødet og hvilke delelementer, der skal diskuteres for at nå derhen

-  Lav en…

Kategorier

Sved / Antiperspirant / Perspirex /

Bliv fri for sure sommerfødder med tre lette tips

Sommeren står for døren, og det er tid til at smide strømperne og hoppe i sommerskoene. Men hvis man hører til de mange danskere, der døjer med svedige fødder – især om sommeren, kan de strømpefri måneder betyde sved- og lugtgener. 

1107/sommersko

At have svedige fødder er meget normalt, og heldigvis er der en række gode tips til at komme svedgenerne til livs. Selvom man sveder på fødderne, er det ikke ensbetydende med, at de begynder at lugte. Sved er som udgangspunkt lugtfri, men når den kommer i kontakt med de bakterier, som findes på huden, dannes svedlugt. Men har du bare svedige tæer, som ikke lugter, kan du med fordel også læse med og blive fri for svedige fødder.

Her er et par tips til at undgå sure tæer:

-  Anskaf dig nogle svedabsorberende såler. Der findes specielle såler, du kan lægge i skoene, så fødderne holdes tørr…

Datingpres kan give sved på panden

Amoriner og flirt hører årstiden til, og i jagten på den eneste ene vil vi gerne fremstå bedst muligt. Måske er det netop derfor, at vores undersøgelse viser, at fire ud af ti danskere fortæller, at de oplever at svede ekstra meget, når de bliver nervøse eller føler sig presset.

 

 

1109/px-sommer-date-150612

Det er et kendt scenarie: Du sidder over for din date og vil gerne vise dig fra din bedste side, og pludselig kan du mærke det; sveden. Svedige håndflader, sved under armene og svedperler på overlæben kan være pinligt og hæmmende – ikke mindst når man er på date. Her hos Perspirex har vi spurgt danske singler, og her svarede hver tiende, at de oplever at svede ekstra meget på en date.

Men det er ikke kun på dates, at vi frygter svedlugtLangt de fleste oplever på et tidspunkt at føle sig generet af sved, og for fire ud af ti danskere (41 pct.) kan pressede situationer medføre både svede…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Antiperspirant /

Sådan får du det bedste resultat med Perspirex

Følg disse 3 enkle trin for at få det bedste resultat med Perspirex:

1052/blog-21_vec

1. Påfør på ubeskadiget og tør hud
Det er meget vigtigt, at din hud er fuldstændig tør og hel, før du bruger Perspirex. Hvis din hud er fugtig, kan du bruge en hårtørrer indstillet på kold luft. Husk at du ikke må bruge Perspirex 48 timer efter barbering og voksning.

Påfør Perspirex Roll-on med 2 strøg op og ned midt i armhulen.

2. Påfør om aftenen
Påfør Perspirex om aftenen før du går i seng, da det er det tidspunkt, hvor svedkirtlerne er mindst aktive. Når du anvender Perspirex for første gang, brug den hver aften indtil du har opnået den ønskede effekt – det tager omkring 1 uge. …

Kategorier

Sved / Svedlugt / Antiperspirant / Perspirex /

"Lugter jeg?" eller "Kan man se det?"

1105/blog-20

Flickr by Nicola Albertini

"Lugter jeg?" eller "Kan man se det?"

…er en usikkerhed, som er helt central for personer, der sveder meget.

Frygten for om det bemærkes og om det kan lede til social udstødelse, kan være meget stressende.

Måske skal man hver dag vælge tøj, der dækker over problemet, vaske sig hyppigt og bruge antiperspirant flere gange dagligt. Og der er mange andre daglige situationer, hvor man kan blive nødt til at bruge tid og kræfter på at sikre at svedproblemet ikke opdages af andre.

Vi har udviklet Perspirex for at hjælpe dig af med dine svedproblemer ved at …

Kategorier

Bliv fri for sved, svedlugt og bekymringer

1104/blog-19

Hvis du sveder under armene eller på hænder eller fødder, kan Perspirex hjælpe dig til at blive fri for sved, lugt og gener heraf.

Vi kan hjælpe dig af med dine svedproblemer ved at tilbyde:

Effektiv reduktion af sved og dermed også lugt

Langvarig beskyttelse mod sved og lugt, der holder i mindst 3 – 5 dage

En aktiv skin care teknologi, der sikrer god hudtolerance

Perspirex er en danskproduceret serie af meget effektive antiperspiranter, som i dag benyttes af mennesker over hele verden.

Antiperspiranten er som udgangspunkt udviklet specielt til mennesker, som har behov for e…

Kategorier

Forskellene mellem antiperspiranter og deodoranter

1090/blog-1

Når jeg googler ord som , kommer der mange resultater op på både deodoranter og antiperspiranter. Ordene bruges synonymt, men der er stor forskel på, hvordan de virker og hvor gode de er til at modvirke sved og lugt. Det forvirrer mere end det gavner. Derfor vil jeg her forklare forskellen mellem de to.

Deodoranter
Deodoranter bruges stort set af alle mennesker med eller uden svedproblemer. Deodoranter standser ikke svedproduktionen, men maskerer svedlugt. Du kan altså stadig få våde svedpletter.

Deodoranter er i dag en del af den daglige hygiejne, og er kun beregn…

Kategorier

Sved giver teenagere selvværdsproblemer

Flickr Ed Yourdon

1103/blog-17

Teenagetiden, er sandsynligvis et af de hårdeste stadier i et menneskets liv. 

I denne tid sker der utallige ændringer i vores krop og især hormonerne løber af med os. Og det er ofte rigtig svært. Drengene vil bemærke at stemmen knækker, de får hår på kroppen og der er fysiske reaktioner, der gør dem helt kulrede. Pigerne får deres første menstruation. De får kvindeformer, og der sker så mange nye ting, der er svære at forholde sig til.  

Blandt alt det nye, der påvirker teenagerens krop, er en af dem sved og under tiden store svedgener, hvilket er ubehageligt og kræver at de går…

Kategorier

Nattesved ødelægger intimiteten

Flickr LyndaSanchez

1102/blog-17_2

Det kan være fantastisk at lægge sig ned under den varme dyne, tæt sammen med den man elsker. Men nogle gange, forstyrres det magiske øjeblik dog af, at en af jer sveder. Nattesved er bare ikke belejligt på noget tidspunkt.Kan være let at løse
I de fleste tilfælde er forholdsvis uskadeligt og let at gøre noget ved. Ofte kan en lavere temperatur i s…

Kategorier

"Mit navn er David. Jeg har lidt af overdreven sved hele mit liv."

1075/david

Kilde: David, Perspirex-bruger

"Mit navn er David. Jeg har lidt af overdreven sved hele mit liv.

Når man sveder på den måde som jeg gør, står det i vejen for alle former for aktiviteter. Aktiviteter, som de fleste mennesker bare tager for givet.

F.eks. når vi dyrkede sport i skolen, ville mine sko blive sjaskvåde, og lugte så slemt, at jeg ville være flov over eller helt undgå at besøge venner om eftermiddagen, fordi jeg vidste, at jeg ville blive nødt til at tage skoene af.

Og mine håndflader – noget så simpelt som at give hånd eller high five var et enormt problem. Jeg måtte v…

Kategorier

Perspirex / Fodsved / Svedige hænder /

Sådan undgår du svedlugt i dit tøj

Flickr by Jenn d

1101/blog-15

Hvis dit ynglings tøj, sportstøj eller andet ikke bliver rigtig rent og lugter af sved efter kort tids brug, findes der tøjplejemidler, der anvendes som skyllemiddel og effektivt fjerner svedlugt fra alle tekstiler og tøj.

Lugtmolekylerne i vores tøj er ikke vandopløselige, og svedlugt kan ikke renses bort. Når vi vasker med almindeligt vaskemiddel og vaskepulver, indkapsles de gamle lugte blot - de forsvinder altså ikke. Når kroppen senere varmer tøjet op igen, så "brister" kapslerne og den dårlige lugt kommer tilbage. Konsekvensen bliver at tøjet ikke føles frisk og behageligt. Du kan f…

Hvorfor sveder man og hvad kan man gøre mod overdreven sved?

Dyrker du sport eller er fysisk aktiv på nogen anden måde, må du også forvente at svede. Det er kroppens måde at nedkøle sig selv på, da sveden vil fordampe, når den forlader kroppen.

Er du i god form, og dyrker du generelt meget motion, vil du opleve, at din svedproduktion stiger proportionalt. Dine svedkirtler udvikler sig og bliver bedre i stand til at producere sved, når din krop har behov for af blive nedkølet. Så jo mere du træner, jo mere vil du typisk også svede. Og er du mand, vil du svede mere, end hvis du er kvinde*. Man kan ikke skære alle over en kam, men det generelle billede tegner sig således. 

1334/4-hvorfor-sveder-man-og-hvad-kan-man-goere-mod-overdreven-sved

Større svedproduktion end normalt

Der er rigtig mange mennesker, der døjer med overdreven sved. Dette kan være en stor hæmsko for dem, da det simpelthen kan være en stopklods i sociale sammenhænge.

Men ellers er , for at kroppen kan fungere optimalt, og det er ganske naturligt. Overdreven sved skal ses isoleret, da der sagtens kan være rigtig meget sved, hvis man nu spiller fodbold i 90 minutter. Det bliver dog et problem for nogle, at de sveder på samme måde, når de sidder på jobbet ved en computer.

 

Antiperspirant mod overdreven sved

Døje…

3 tips til at undgå sved og svedlugt

1094/blog-13

1. Vask dig grundigt hver dag
Selvom sved i sig selv har en neutral lugt, forbinder vi ofte sved med en ubehagelig lugt. Lugten skyldes, at de bakterier der findes naturligt på huden, nedbryder svedens stoffer. Det er den proces, der giver den ubehagelige lugt. Så føler du, at du kan komme til at lugte, er det er vigtigt, at du vasker bakterierne væk.

2. Brug antiperspirant
Hvis din almindelige deo ikke er nok, så prøv med en antiperspirant. Antiperspiranter forebygger sved (svedlugt, fugt og svedpletter) ved at nedsætte svedproduktionen i svedkirtlerne. Alt efter antiperspirantens eff…

Kategorier

Sved / Husråd / Personlige svedtips /

Hedeture og svedture gå nu væk!

Flickr Jumfer

1100/blog-14

Alle kvinder, som du og jeg, kommer, før eller siden, i overgangsalderen. Heldigvis har vi i dag mange muligheder for at undgå mange af de irriterende symptomer, der følger med overgangsalderen. Men et af ​​de mest almindelige og måske også mest irriterende symptomer er hedeturene.

Hvis du har haft en hedetur, er du ikke tvivl; den pludselige varme følelse der spreder sig i ansigtet og i kroppen. og som muligvis ledsages af , kvalme, hjertebanken, svimmelhed eller andre symptomer – afslører hedeturen.

Årsagen til hedeturene kommer fra de skiftende østrogenniveauer. Et pludseli…

Jeg sveder, når jeg er nervøs

Kilde: IW Olobot

1095/blog-12

Mange mennesker begynder at svede, når de bliver nervøse, men kan man gøre noget ved det?

Kategorier

Sved / Personlige svedtips /

Sommerdyne - Kom glad!

1096/blog-11

Hvis du ikke allerede har skiftet, så er det nu, at det er tid til at skifte til sommerdyne. Du får en bedre søvn med den rigtige dyne – en varm om vinteren og en kølig og let om sommeren. En god nats søvn er alfa og omega for din koncentration og ikke mindst dit velvære.

Søvn har en stor indflydelse på dit humør og din energi i hverdagen. Du bruger cirka en tredjedel af dit liv på at sove, vel at mærke den tredjedel hvor du gerne skulle få ny energi og overskud til den næste dag. Får du en god nats søvn med den rette temperatur, har søvnen en helbredende, forebyggende og genopbyggende vir…

Sveder du meget om natten - så er du ikke alene

Oplever du ofte at vågne badet i sved, og synes du, at det er ganske ubehageligt ikke at vide, hvorfor du sveder? Så er du bestemt ikke alene.

For der er rigtig mange danskere, der befinder sig i selv samme situation, når de pludselig vågner op med sveden drivende ned af panden, ryggen eller resten af kroppen. Det er ikke ualmindeligt, og det behøver ikke være på grund af for meget tøj eller for høj varme i det rum, du sover i.

1332/1-sveder-du-meget-om-natten-saa-er-du-ikke-alene

Vi sveder alle om natten

Normalt er ikke et signal om, at der er noget galt med dig. Rent helbredsmæssigt er der ofte ikke noget at frygte, men du kan selvfølgelig for en sikkerheds skyld tage det op med din læge, hvis det er noget, der varer ved.

Der er sygdomme, som giver udslag i netop nattesved, hvorfor du kan sikre dig selv ved et lægetjek.

Det er dog meget almindeligt for kvinder i overgangsalderen at , hvilket er en del af den proces, man gennemgår i fasen. Mænd i samme alder vil også kunne opleve en større forekomst af svedige nætter.…

Selvtillid til at score højere karakterer

Kilde: videnskab.dk og Perspirex

1097/blog-10

Du sidder ensomt på en gang og venter, mens du skæver nervøst hen mod den lukkede dør. Bag den venter 20 minutter, der kan blive skæbnesvangre for din fremtid. Du sveder.. føler dig lidt dårlig. Din skjorte bliver våd under armene og hænderne føles kolde og klamme. Du tænker, åh nej, hvordan kan jeg give censor hånden?

Tro på dig selv – også hvis du ikke har læst
Måske skulle du slet ikke bekymre dig om eksamen, men i stedet for bare tro på dig selv. Forskning viser nemlig, at studerende med selvtillid scorer højere karakterer, og at IQ har mindre at sige. Og især til mundtlig eksamen, b…

Kategorier

Fugtige hænder er et problem for mange

Du kender det sikkert alt for godt. Du har lige været ude at løbe en tur eller arbejdet hårdt i træningscentret. Efter badet sveder du lige så meget, som før du gik ind i badet. På vej hjem møder du en, du kender og giver hånd og du har masser af håndsved.

Sådan er dagligdagen desværre for rigtig mange mennesker - også selvom de ikke har været ude at løbe eller træne. Der er nogen, som sveder konstant eller gør det, når de bliver nervøse. Fugtige hænder er et enormt udbredt problem, og rigtig mange oplever et ubehag ved det. 

1337/8-fugtige-haender-er-et-problem-for-mange

Socialt hæmmende

Det er måske ikke ubehageligt at have meget i sig selv, men det er nærmere de komplikationer, det medfører.

 • Skal man afholde sig fra at give hånd til folk man møder for første gang?
 • Skal man helt lade være med at holde en potentiel kæreste i hånden?
 • Siger man ikke goddag til nye kolleger, kunder og samarbejdspartnere på jobbet ved at give hånd?

Det kan være en stor social blokade at have meget fugtige hænder. For selvom det er helt naturligt at producere håndsved, så forekommer det bare i kraftig grad hos nogen og er til stor gene.

P…

Skabt for hinanden?

Kilde: Ehow.co.uk, Perspirex.dk

1098/blog-8

Dating handler om at finde ud af, om I kan nyde hinandens selskab og har lyst til at tilbringe tid sammen eller ej. Vi har mange følelser involveret i en date, og de fleste har kriller i maven forud for en date. Vi vil jo så gerne give det absolut bedste indtryk af os selv, hvilket kan forstærke vores nervøsitet. Derfor er det lige så vigtigt at huske på, at hvis daten ikke går så godt, så er det bare et tegn på, at det ikke var det bedste match. Og det er jo netop det, vi tester af ved at date.

Så med den indstilling, kan vi - lidt mere ovenfra - se på, hvad vi kan gøre for at føle os rol…

Svedeture forekommer hos både mænd og kvinder

Sveder du nogle gange om natten, og er du bekymret for, om du fejler noget? Så kan du godt slappe af igen. For det er ganske almindeligt for både mænd og kvinder at svede om natten, og det vil med større sandsynlighed forekomme oftere, når man kommer op i årene.

Kvinder oplever det meget i overgangsalderen, hvilket er ganske naturligt i den fase. Svedeturene generelt kan skyldes, at nogle har svært ved at regulere temperaturen om natten, og der anvendes for varm en dyne, nattøj og måske alt for varmt et soveværelse.

Nattesved har en hyppig forekomst hos mænd og kvinder, og det er typisk ikke et tegn på, at du er syg. Det er svært at determinere en ophavsmand til årsagen, men i nogle tilfælde kan det skyldes en reaktion på medicin. Har du fx taget smertestillende medicin, kan det have en effekt. Det kan også skyldes for meget kaffe eller alkohol, og i nogle tilfælde sygdomme.

Er du bekymret for dit helbred, fordi du igennem en længere periode har oplevet svedige nætter, som afbryder din nattesøvn, så bør du søge egen læge for at få en sundhedsfaglig vurdering.

1340/10-svedeture-forekommer-hos-baade-maend-og-kvinder

Virkemidler mod svedeture om natten hos mænd og kvinder

Som udgangspunkt skal du sikre dig, at der er en dejlig og behagelig temperatur i dit soveværelse. Du skal ikke sove med for meget tøj, da det kan øge produktionen af sved. Med en simpel roll-on eller lotion kan du påføre et lille lag, som er med til at hæmme svedproduktionen på bestemte områder af din krop fra dine underarme eller fra hænder og fødder.

Selvom det er ganske normalt at svede om natten i ny og næ, så kan det jo stadig godt være et irritationsmoment. Hvis det vitterligt går ud over din nattesøvn, er det godt og h…

Er du nervøs sveder, så kan en antiperspirant være hjælpen

Oplever du ofte at finde dig selv i en situation, hvor du pludselig begynder at svede, fordi du er nervøs? Hvis det er nogen trøst, så er det et problem for mange.

Der er nemlig rigtig mange danskere, der har samme problem - og det kan være en stor udfordring. Særligt i sociale sammenhænge kan det være et problem, der udvikler sig til en penibel situation, hvor du bliver pinlig berørt.

Det er ikke sikkert, at andre er bevidste om, at du sveder, men er du det selv, er det nok til at få dig til at svede endnu mere. Kan det pludselig ses gennem dit tøj, går det hen og bliver rigtig slemt. Faktisk er der ret mange, der er nervøse svedere, som holder sig for sig selv i frygt for at begynde at svede, når de er sammen med andre.

1339/9-er-du-nervoes-sveder-kan-en-antiperspirant-vaere-hjaelpe

Nervøs sved kan udløses af mange ting

Det er ikke til at sige, hvad der udløser, at man bliver en nervøs sveder, men det er derimod til at sige, hvad du kan gøre ved det. For i rigtig mange år har man søgt efter en brugbar løsning på et problem, som mange tusinder lider af. Og der findes heldigvis et produkt, som helt og aldeles ændrer folks liv. En antiperspirant er svaret på problemet.

Perspirex antiperspiranter er kendt for at have skabt flere unikke antiperspirante produkter som har gjort folk lykkelige. For det er ikke til at sige, hvor slemt sved kan føles, før man selv har o…

Håndsved forekommer hyppigere hos nogen end andre

Alle mennesker sveder fra hænderne. Sådan er vi indordnet fra naturens side, og det er bestemt heller ikke tilfældigt. Lidt sved på håndfladerne gør, at du kan få et bedre greb om ting. Er der ikke noget fugt, vil det glide ud af hånden på dig. Det samme vil det, hvis du sveder for meget.

Der er særligt mange svedkirtler i vores hænder på håndfladen, og de bidrager til en øget finmotorik. Men det går dog galt for en del mennesker, som lider af meget overdreven svedproduktion.

Håndsved forekommer hyppigere hos nogen end andre - og det kan være arveligt. Uanset om det er arveligt eller ej, så er det for nogen et stort problem. Det kan være ekstremt pinligt at give hånd til folk, hvis man sveder kraftigt fra hånden. Hvis det første indtryk gør sig gældende, kan det være en rigtig dårlig start.

Derfor er der rigtig mange danskere, der befinder sig i en penibel situation, hvor de ganske enkelt har udfordringer i sociale sammenhænge. For kan man komme udenom at skulle give hånd?

1338/7-haandsved-forekommer-hyppigere-hos-nogen-end-andre

Håndsved er hæmmende

Håndsved er ikke betinget af varmt vejr. Det forekommer hele tiden, da vi konstant har behov for at kunne holde fast i ting. Håndsveden kommer også, hvis man har det for varmt - og håndfladerne skal nedkøles. Præcis, som det sker på resten af kroppen. Det er derfor helt almindeligt at svede lidt i hænderne.

Men kraftig håndsved kan være hyppigt forekommende. Håndsved forekommer hyppigere hos nogen, og for dem er det en belastning, der kan virke meget hæmmende. Selv om vinteren kan man svede meget i hænderne. Og gør man det ved et håndtryk, vil nogen måske finde…

Vind et festivalkit

1099/blog-9

Vind et af de mange festivalkit, som vi udlodder. Deltag i vores konkurrence her.

Hvis du ikke vinder den, har du også muligheden for at købe festival survivalkits online via  Her får du 20% rabat og fri fragt.

Kategorier

Perspirex /

Hvad har festivalerne til fælles?

Hvad har Roskilde, Skanderborg, Nibe, Skive, Samsø, Vig og Langeland til fælles?

1089/blog-7

Svar: Sommer, musik, sved, støv, øl og masser af glade mennesker.

Alt lader sig gøre og fordomme forstummer, når hverdagen lægges på hylden, og man snupper nogle solrige sommerdage på festival.

Hygiejnegrænsen flyttes, som dagene skrider frem, og det kan blive en del af frihedsfølesen at lade stå til.

Foran scenen er der pakket med bare, svedige, lidt sol[for]brændte overkroppe, og armhuler der ikke ligefrem dufter af violer. Tungen føles belagt, og halsen er tør.

- Er det blot en del af festivaloplevelsen?

- Eller er du også en af de mange, der her i anno 2014 har brug for a…

Sådan kan du fjerne svedlugt effektivt

Har du problemer med svedlugt, og ved du ikke, hvad du skal gøre ved det?

Sved lugter ikke, når den er helt frisk. Det er første senere, når den bliver gammel, at der kan opstå en mere eller mindre grum lugt. Det er derfor et hygiejnisk problem, hvis du lugter af sved, så der er masser af ting, du kan gøre for at minimere sved og fjerne lugten.

Den mest simple og mest effektive løsning overhovedet er en antiperspirant. Det er et produkt, som er skabt til at dæmpe produktionen af sved, som i sidste ende vil bidrage til, at der ikke opstår svedlugt så hurtigt, som der ellers ville. Der er rigtig mange mennesker, der har problemer med at komme af med svedlugt, hvor en antiperspirant har vist sig at være en yderst effektiv løsning. 

1335/5-saadan-kan-du-fjerne-svedlugt-effektivt

Løsning på roll-on eller lotion

Vores antiperspirant fås blandt andet som lotion eller roll-on. Det er oftest under armene, at man begynder at lugte af sved. Sveden har nemmere ved at opstå i dette område, og det vil derfor være utroligt gavnligt at anvende en roll-on antiperspirant under armene.

Det er fuldt ud dokumenteret, at en antiperspirant kan virke beskyttende mod sved og svedlugt i rigtig lang tid. Det har en unik holdbarhed, som beskytter og holder dig friskere og mere velsoigneret i flere dage. Det hjælper nemlig ikke i længden af komme mere deodorant på, da dette vil …

Danskerne: Svedskjolderne og svedlugt er pinligt

Ny antiperspirant reducerer svedproduktionen markant i mindst 5 dage. 

1106/perspirex-og-pige

8 ud af 10 danskere har på et tidspunkt følt sig generet af svedsymptomer som eksempelvis våde skjolder under bluseærmerne og svedige hænder. Det viser en ny undersøgelse fra i år, foretaget blandt 1.132 danskere, hvor 8 ud af 10 svarer, at det er pinligt at lugte af sved. 

Fra den danskproducerede antiperspirant, Perspirex, er der med et nyt produkt hjælp at hente. Med Perspirex Comfort behøver du ikke at bekymre dig om svedskjolder eller ubehagelig svedlugt, da antiperspiranten virker i mindst fem dage med minimal hudirritation.

Langt de fleste af os har på et tidspunkt oplever at føl…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Perspirex / Ny viden /

Svedproblemer under armene og resten af kroppen kan afhjælpes

Alle mennesker sveder ved fysisk aktivitet, men hos nogen er det mere synligt end andre. Svedproblemer under armene og/eller fra hænder og fødder er ganske udbredt, men ikke desto mindre er det et problem, som hæmmer rigtig mange mennesker.

Har du problemer med sved under armene, og oplever du ofte, at det bliver ekstremt og rigtig tydeligt, så hører du måske også til dem, der kan finde på at droppe sociale sammenhænge, hvor disse situationer opstår. Ærgerligt. Men det er ikke til at sige, hvor slemt det er at leve med svedproblemer under armene og hænder og fødder, før man har gået i vedkommendes sko.

Er svedproblemer en stor del af din hverdag, og betragter du det som en reel trussel mod dit sociale liv, så bør du bestemt gøre noget ved det. Perspirex har udviklet nogle helt særligt effektive produkter, som kan hjælpe dig af med dine svedproblemer. Med markedets bedste antiperspirant får du en hjælpende hånd, som kan afhjælpe svedproblemer hurtigt og effektivt, og Perspirex’ produkter har dokumenteret virkning.

1333/3-svedproblemer-under-armene-og-fra-haender-og-foedder-kan-afhjaelpes

Afhjælp svedproblemer med antiperspirant fra Perspirex

Perspirex er synonymt med den bedste antiperspirant. Der er rigtig mange mennesker, der har fået deres liv ændret ved at blive svedproblemer under armene og/eller på hænder og fødder kvit med et lag , som yder den helt optimale beskyttelse. Du vil snart opleve, at det hæmmer din svedproduktion, så du føler dig mere ren og tør i længere tid ad gangen. Der fås flere varianter til underarmene og en til hænder og fødder.

Roll-on til armhulerne og en lækker lotion til hænder og fødder. De er særligt udv…

Salvie

Naturmedicin mod sved og hedeturer

1091/blog-5

Siden oldtiden har man brugt salvie som naturmedicin mod . Salvie har en naturlig effekt mod generende sved pga. dens høje indhold af phytosteroler, der har en temperaturregulerende egenskaber og en forfriskende virkning på det metaboliske system.

Kvinder har gennem tiderne brugt denne plante til at bekæmpe de uønskede påvirkninger af overgangsalderen, især hedeture, ændringer i kropstemperaturen og nattesved.

Du kan mærke den anti-perspirerende virkning allerede efter at have indtaget salvie i få dage. Evt. som salvie te, som du kan drikke rent eller sødet med lidt hon…

Svedskjolder, lad det ikke være et problem

1093/blog-4

Svedskjolder, lad det ikke være et problem - Mange sveder under armene i løbet af en travl arbejdsdag – især her i varmen. Det er jo faktisk helt naturligt, men ofte synes vi, at det er pinligt, hvis det ses og mange påvirkes af at måtte skjule det. Så hvad kan du gøre for at undgå det?

Beklædning
Bær løstsiddende tøj lavet med naturlige fibre eller specielt formulerede stoffer, der absorberer fugt. Overvej at bruge såkaldte sweat pads, som du klistrer på under armen på indersiden af dit tøj til at suge fugt op. Endelig undgå farver, der lettere fremhæver svedskjolder, som f.eks. lyseg…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Personlige svedtips /

Din naturlige duft

Kilder: perfumestation.com og Illustreret videnskab.dk

 

Hvorfor parfume dufter forskelligt på hver person? 

1088/blog-2

Svaret er kroppens kemi. Mennesker er alle forskellige og din hud består af et utal af kemiske forbindelser, der alle påvirker en parfumes duft individuelt og derved skaber en helt unik aroma fra person til person. Stress, hormoner, medicin, hudtype og sved er påvirkende faktorer til de forskellige æteriske olier, som en parfume består af og derved opnås en varieret duft. Da din hud b…

Sådan undgår du at lugte af sved

Kilde: Kompas Kommunikation og Perspirex.dk

1092/blog-3

, så det føles ubehageligt. Og mere end hver anden er bange for at komme til at lugte af sved1). Så selvom det er et ret almindeligt problem, er vi meget bange for at andre skal bemærke det. Det anses som værende pinligt at lugte af sved.

Selvom sved i sig selv har en neutral lugt, forbinder vi ofte sved med en ubehagelig lugt. Lugten skyldes, at de bakterier der findes naturligt på huden, nedbryder svedens stoffer. Det er den proces, der giver den ubehagelige lugt. Svedlugt kommer som regel derfra hvor sveden ikke let k…

Sure tæer og sved fra fødderne

Rigtig mange danskere er generet af kraftig fodsved. For nogen kan det være decideret ødelæggende, da det simpelthen tærer på deres sko og forårsager en ubehagelig og gennemtrængende lugt.

Sure tæer er ganske udbredt, men det er ikke ensbetydende med, at man bare skal acceptere det. 

1343/sure-taeer-og-sved-fra-foedderne

Hvis man er ked af at skulle have skoene af hjemme hos folk, og det kan synes angstprovokerende, så skal der klart gøres noget ved problemet. Det er ikke alle, der er ligeglade - og det er svært at identificere sig med, hvis man ikke har prøvet en dag i vedkommendes sted.

Fødderne sveder meget, da de dagen igennem er mere eller mindre låst inde bag et materiale, som ikke altid er åndbart. Er det fx lædersko, kan der virkelig opstå en masse fodsved, som hos nogen kan ødelægge deres sko. Der er heldigvis en ret nem og billig metode, som kan gøre en ende på

Me…

Kategorier

Sved / Svedlugt / Perspirex / Fodsved /