Teenagers 16-9

Svedgener som teenager?

Teenagetiden, er sandsynligvis et af de hårdeste stadier i et menneskets liv.

I denne tid sker der utallige ændringer i vores krop og især hormonerne løber af med os. Og det er ofte rigtig svært. Drengene vil bemærke at stemmen knækker, de får hår på kroppen og der er fysiske reaktioner, der gør dem helt kulrede. Pigerne får deres første menstruation. De får kvindeformer, og der sker så mange nye ting, der er svære at forholde sig til.

Blandt alt det nye, der påvirker teenagerens krop, er en af dem sved og under tiden store svedgener, hvilket er ubehageligt og kræver at de går i bad dagligt, som også er nyt for dem. Sved giver dem klamme hænder, klistret hår og en skræk for at komme til at lugte og virke usoigneret.

Det er klart at ud over de kropslige forandringer, vi i forvejen oplever i ungdomsårene, er ukontrollabel sved og svedlugt, ikke noget man hilser velkomment. Det kan nemt ødelægge selvværdet og selvtilliden.

Det er fælles for begge køn

Fælles for begge jeres køn er, at hårvæksten under armene øges og svedproduktionen ligeså. Som teenager vil du måske opleve, at din sved lugter lidt anderledes og måske sveder du mere end du plejer, men fortvivl ikke. De fleste venner og veninder omkring dig oplever det samme, og der er hjælp at hente! Dine pubertetsår behøver ikke være hverken pinlige eller irriterende for dig at gennemleve. Vi giver dig et par gode råd, der kan gøre årene lidt nemmere.

To rutiner, der kan afhjælpe problemet

  1. At vaske sig grundigt (hovedsagligt under armene) med vand og en mild sæbe hver dag
  2. Gå med bluser eller trøjer, der sider løst under armene hvis du oplever at få store plamager på dit tøj som følge af sved – undgå så vidt muligt farven grå, da sved er meget tydeligt i den farve
  3. Brug antiperspirant, der med den rigtig anvendelse, kan fjerne både svedproblemer og svedlugt. Ved blot at anvende en god antiperspirant hver 2. eller 5. dag kan de få styr på både sveden og lugten.

    Det lyder ikke dårligt, vel?

Tøv ikke med, at bruge antiperspirant i ungdomsårene. Det kan spare de unge for mange bekymringer. Antiperspiranter findes i flere varianter til under armene og lotion til hænder og fødder.

Share:
Scroll to Top