Perspirex Original 16-9 Miljøbillede laboratorium

Antiperspirant vs deodorant – hvad er forskellen?

Vidste du, at en deodorant og en antiperspirant faktisk er to forskellige produkter – og at der er stor forskel på, hvordan en antiperspirant og en deodorant virker, og hvor effektive de er til at afhjælpe svedproblemer?

Personlig hygiejne og svedbeskyttelse er for mange en vigtig del af hverdagen, og det rette produkt spiller en stor rolle.

Her bliver du klogere på, hvordan antiperspiranter og deodoranter adskiller sig fra hinanden.

Løs svedproblemer med antiperspirant som Perspirex

Antiperspiranter forebygger sved-, fugt- og lugtgener ved at danne en lille midlertidig prop i svedkirtlen. Proppen minimerer mængden af sved, der når op til hudens overflade – og på den måde undgår du fugtige pletter på tøjet under armene og dårlig lugt.

Antiperspiranter indeholder forskellige aluminiumssalte. Det er dem, der danner den lille midlertidige prop i svedkirtlen som forhindrer sveden i at trænge op til hudoverfladen og give svedproblemer og lugtgener.

Proppen, der minimerer mængden af sved, vil efterhånden blive opløst, i takt med at din hud naturligt afstøder døde hudceller – og så vil svedkirtlen igen være aktiv. Det er individuelt, hvor lang tid den naturlige hudproces varer.

Du kan få antiperspiranter både med og uden parfume. Men det har ikke nogen betydning for, hvor effektivt den løser dine svedproblemer. Du kan eksempelvis sagtens bruge en antiperspirant uden parfume og deodorant over, hvis du gerne vil dufte godt.

Nogle antiperspiranter er ekstra effektive – det gælder eksempelvis Perspirex. Det betyder, at du ikke behøver bruge den hver dag for at holde svedgenerne væk, men at du kan nøjes med at bruge den ca. hver tredje dag. Helt uden at virkningen af den forsvinder.

Maskér svedlugt med deodoranter 

Du kan få deodoranter som spray og roll-on. Fælles for dem alle er, at de maskerer svedlugt ved hjælp af parfume. Nogle vil også indeholde antibakterielle stoffer.

Det betyder, at de ikke modvirker dannelsen af sved og den medfølgende svedlugt.

Deodoranter indeholder parfume – det er hele formålet med at bruge en deodorant. Parfumen dækker over lugten af sved.

Deodoranter er derfor egnet til folk, der kun sveder lidt og som kan holde sig frisk hele dagen med en duft.

Hvem har brug for en antiperspirant?

Er du generet af svedpletter på tøjet eller svedlugt, der ikke kan maskeres af din deodorant i ret mange timer ad gangen? Så kan en antiperspirant som Perspirex være det rette valg til at afhjælpe dine svedproblemer.

Med en antiperspirant forebygger du fremkomsten af sved. Dermed undgår du både fugt- og lugtgener.

Sådan bruger du en ekstra effektiv antiperspirant som Perspirex

Perspirex skal påføres om aftenen inden du går i seng. Her er dine svedkirtler mindst aktive.

Følg disse trin:
  • Vask dig under armene.
  • Inden påførsel skal huden være helt tør og ubeskadiget. Du kan evt. bruge en føntørrer med kold luft, så du er sikker på, at huden er helt tør. 
  • Tjek efter om huden er beskadiget, inden du påfører. 
  • Påfør en mindre mængde på den tørre og ubeskadigede hud – to strøg op og to strøg ned. Hvis du påfører for meget, kan der opstå hudirritation.
  • Hold armene op, indtil du er sikker på, at huden er tør. 
  • Vask området med vand og sæbe den efterfølgende morgen.

Du kan sagtens gå i bad og opretholde din normale personlige hygiejne – uden det går ud over effekten af Perspirex. Ligeledes mindskes effekten heller ikke af at du bader og svømmer.

Læs altid vejledningen grundigt, inden du bruger en ekstra effektiv antiperspirant. Se vores guide til påføring her.

Deodorant

Med en deodorant forholder det sig anderledes. Der er anvendelsen simpel, for du kan i princippet bruge din deodorant præcis, som det passer dig.

Her kan det være nødvendigt at påføre hyppigere efter behov. 

Share:
Scroll to Top