Perspirex Original 16-9 Miljøbillede laboratorium

Hvad er forskellen mellem antiperspiranter og deodoranter?

Vidste du, at en deodorant og en antiperspirant faktisk er to forskellige produkter – og der er stor forskel på, hvordan en antiperspirant og en deodorant virker, og hvor effektive de er til at afhjælpe svedproblemer?

Deodoranter

Stort set af alle mennesker med eller uden svedproblemer bruger deodorant. Det standser ikke svedproduktionen, men maskerer svedlugt. Du kan altså stadig få våde svedpletter.

I dag er deodoranter en del af den daglige hygiejne, og er kun beregnet til at modvirke svedlugt i op til 12 timer. Deodoranter modvirker blot bakteriernes dannelse af ildelugtende affaldsstoffer. Deodoranter er derfor egnet til folk, der kun sveder lidt og som kan holde sig frisk hele dagen med en duft.

Antiperspiranter

Hvis det, vi ønsker, er at svede mindre i et afgrænset område (max 10% af kroppen), f.eks. under armene, kan jeg anbefale, at du bruger antiperspiranter, da de forebygger sved (svedlugt, fugt og svedpletter) ved at nedsætte svedproduktionen i svedkirtlerne.

Antiperspiranter indeholder som regel Aluminiumklorid som danner en gelprop i svedkirtlen, som forhindrer sveden i at nå op til overfladen. Alt efter antiperspirantens effektivitet, holder virkningen fra få timer til flere døgn.

Det er ikke farligt ikke at svede under armene. Man sveder blot marginalt mere andre steder på kroppen. Det sker ved at der dannes en prop ovenpå eller nede i svedkirtlen.

Du kan også få ekstra effektive antiperspiranter der virker i mange dage. Det betyder, at den ikke skal påsmøres mere end 2-3 gange om ugen. Og man kan sagtens stadig gå i bad – For den daglige hygiejne påvirker ikke effekten af antiperspiranten.

Antibakteriel virkning

Brugen af deodoranter har en lettere antibakteriel virkning og reducerer ubehagelig kropslugt forårsaget af bakterier fra hudoverfladen.

Den antibakterielle virkning af antiperspirant er meget stærkere.

Duft og parfume

Deodoranter fås i mange forskellige udgaver med eller uden parfume. Hvis vi lugter af sved, blandes denne lugt med parfume til en “cocktail ” der ikke er attraktivt.

Nogle af de mest effektive antiperspiranter indeholder ikke parfume. Hvis du ønsker at dufte, kan du som regel bruge antiperspirant under din duftende deodorant eller parfume.

Anvendelse:

Ved brug af deodorant, kan det påsmøres hyppigt og efter behov.

Det er bedst at bruge antiperspirant på om aftenen før sengetid, for at den har tid til at virke om natten, hvor svedkirtlerne er mindst aktive. Smør aldrig mere end 10% af kroppen ind i antiperspirant og læs vejledningen godt, før du bruger en antiperspirant.

Deodoranter er egnet til folk, der kun sveder lidt og kan holde sig frisk hele dagen med en duft.

Share:
Scroll to Top