Sved giver teenagere selvværdsproblemer

July 25, 2018

Flickr Ed Yourdon

Teenagetiden, er sandsynligvis et af de hårdeste stadier i et menneskets liv.

I denne tid sker der utallige ændringer i vores krop og især hormonerne løber af med os. Og det er ofte rigtig svært. Drengene vil bemærke at stemmen knækker, de får hår på kroppen og der er fysiske reaktioner, der gør dem helt kulrede. Pigerne får deres første menstruation. De får kvindeformer, og der sker så mange nye ting, der er svære at forholde sig til.

Blandt alt det nye, der påvirker teenagerens krop, er en af dem sved og under tiden store svedgener, hvilket er ubehageligt og kræver at de går i bad dagligt, som også er nyt for dem. Sved giver dem klamme hænder, klistret hår og en skræk for at komme til at lugte og virke usoigneret.

Det er klart at ud over de kropslige forandringer, vi i forvejen oplever i ungdomsårene, er ukontrollabel sved og svedlugt, ikke noget man hilser velkomment. Det kan nemt ødelægge selvværdet og selvtilliden.

To rutiner, der kan afhjælpe problemet

  • At vaske sig grundigt (hovedsagligt under armene) med vand og en mild sæbe hver dag.
  • Brug antiperspirant, der med den rigtig anvendelse, kan fjerne både svedproblem og svedlugt. Ved blot at anvende en god antiperspirant hver 2. eller 5. dag kan de få styr på både sveden og lugten. Det lyder ikke dårligt, vel?

Tøv ikke med, at bruge antiperspirant i ungdomsårene. Det kan spare de unge for mange bekymringer. Antiperspiranter findes i flere varianter til under armene og lotion til hænder og fødder.