Mand og kvinde 16-9

‘Svedeture’ forekommer både hos mænd og kvinder

Sveder du nogle gange om natten, og er du bekymret for, om du fejler noget? Så kan du godt slappe af igen. For det er ganske almindeligt for både mænd og kvinder at svede om natten, og det vil med større sandsynlighed forekomme oftere, når man kommer op i årene.

Kvinder oplever det meget i overgangsalderen, hvilket er ganske naturligt i den fase. Svedeturene generelt kan skyldes, at nogle har svært ved at regulere temperaturen om natten, og der anvendes for varm en dyne, nattøj og måske alt for varmt et soveværelse.

Nattesved har en hyppig forekomst hos mænd og kvinder, og det er typisk ikke et tegn på, at du er syg. Det er svært at determinere en ophavsmand til årsagen, men i nogle tilfælde kan det skyldes en reaktion på medicin. Har du fx taget smertestillende medicin, kan det have en effekt. Det kan også skyldes for meget kaffe eller alkohol, og i nogle tilfælde sygdomme.

Er du bekymret for dit helbred, fordi du igennem en længere periode har oplevet svedige nætter, som afbryder din nattesøvn? Så bør du søge egen læge for at få en sundhedsfaglig vurdering.

Virkemidler mod svedeture om natten hos mænd og kvinder

Som udgangspunkt skal du sikre dig, at der er en dejlig og behagelig temperatur i dit soveværelse. Du skal ikke sove med for meget tøj, da det kan øge produktionen af sved. Med en simpel roll-on eller lotion kan du påføre et lille lag, som er med til at hæmme svedproduktionen på bestemte områder af din krop fra dine underarme eller fra hænder og fødder.

Selvom det er ganske normalt at svede om natten i ny og næ, så kan det jo stadig godt være et irritationsmoment. Hvis det vitterligt går ud over din nattesøvn, er det godt og hurtigt tiltag at anvende antiperspirant på huden, som vil føles ren og tør hele natten. Du skal ikke længere skifte dynebetræk så tit, og du kan sove i fred.

Gør dig selv en tjeneste og køb en antiperspirant, hvis du vil værne om din nattesøvn, og hvis du mener, at god søvn er vejen til livskvalitet og velvære.

Share:
Scroll to Top