Skal sveden stoppes med deodorant eller antiperspirant?

July 3, 2018

Vidste du, at en deodorant og en antiperspirant faktisk er to forskellige produkter – og der er stor forskel på, hvordan en antiperspirant og en deodorant virker, og hvor effektive de er til at afhjælpe svedproblemer? Bliv klogere i dette blogindlæg, hvor dermatolog, Annesofie Faurschou, forklarer forskellen.

Undrer du dig også indimellem over, hvad forskellen er på en deodorant og en antiperspirant eller om det er én af samme sag. Det korte svar er, at deodoranter og antiperspiranter er forskellige. Dermatolog, Annesofie Faurschou, uddyber:

”En deodorant maskerer svedlugten og indeholder parfumestoffer. En antiperspirant indeholder ikke parfume og i stedet for blot at mildne lugten, forhindrer en antiperspirant sveden i at nå hudens overflade. Det gør den ved, at der dannes en gelprop nede i svedkanalen. Og det er derfor, du undgår den ubehagelige sved og svedlugt. Denne gelprop opløses efter 3-5 dage i forbindelse med hudens naturlige udskillelse af døde hudceller. For den bedste effekt skal en antiperspirant påføres om aftenen lige før, du går i seng. Sørg for, at den tørre helt på huden inden du tager nattøj på. Alt efter antiperspirantens effektivitet, holder virkningen fra få timer og op til flere døgn. Du sagtens anvende en deodorant om morgenen efter badet med din yndlingsduft. Det påvirker ikke effekten.”

Perspirex påføres på tør og ubeskadiget hud i en lille mængde – kun 2 strøg op og 2 strøg ned – som et tyndt lag, der fordeles jævnt i midten af armhulen. Dette er nok til at yde en effektiv beskyttelse, der holder i op til fem dage.

Perspirex antiperspirant er udviklet i forskellige varianter, der passer lige netop til dit personlige behov. Perspirex giver dig en sikker beskyttelse mod sved og svedlugt i enhver situation og findes i forskellige varianter:

Læs mere her https://www.perspirex.dk/antiperspiranter/