Sig farvel til sure sommertæer

July 25, 2018

Har du problemer med lugtende fødder? Så er der heldigvis gode råd at hente!

Foråret og sommeren står for døren, og det er heldigvis tid til at pakke vinterstøvlerne væk og hoppe i de lette forårssko. Men selvom forårsskoene giver lidt mere luft til dine fødder, er det ikke ensbetydende med, at de altid dufter lige godt, vel?

Perspirex giver her tre tips til at undgå sure tæer:

At svede på tæerne er faktisk helt normalt – når du sveder, slipper du af med en masse varme og affaldsstoffer. Dine fødder har faktisk i gennemsnit hele 250.000 svedkirtler, så hvis du ind imellem synes, at der bliver lidt lummert om fødderne, så er det ikke så underligt. Men har du nogensinde tænkt over, hvorfor dine fødder egentlig sveder – og hvorfor dine sko kan lugte sådan, når det sker? Der er mange forklaringer på sure tæer. Én er, at svedkirtlerne i vores fødder er anderledes end på resten af kroppen. For vores forfædre var fodsved nemlig en god ting – de fugtige fødder fik dem nemlig til at stå bedre fast. Vores forfædre gik selvfølgelig med bare tæer, og det moderne menneskes brug af sko og sokker har også indflydelse på vores fødders svedproduktion. Det varme, fugtige miljø kan øge svedproduktionen og lugten opstår idet de naturlige bakterier på hudens overflade nedbryder svedens stoffer. Men der er heldigvis flere måder at komme sveden til livs på. Der er heldigvis en del, du selv kan gøre for at slippe af med lugten.

Perspirex giver her tre tips:

Skift sko hver dag!

Dine sko trænger nemlig lige så meget til en pause fra dine tæer, som dine tæer kan trænge til en pause fra dine sko. Hvis du skal forhindre bakteriefloraen i at få nyt liv, så lad dine sko stå i 24 timer. Desuden kan det være en idé at gå i bare tæer, når du har mulighed for det.

Vask sokker

Det virker åbenlyst, men det kan faktisk hjælpe på fodsved, hvis du sørger for at vaske dine sokker ved 60 grader. Når du vasker sokkerne ved denne temperatur, dræber du nemlig de bakterier, der er skyld i svedlugten.

Brug Perspirex Hand and Foot Lotion

Du kan også vælge at smøre dine fødder ind i antiperspirant om aftenen, inden du skal sove. Den forhindrer nemlig dine fødder i at svede, og dermed også bakterierne i at florere og skabe lugt. Perspirex Hand and Foot Lotion sikrer en tør hudfølelse og reducerer sveden effektivt. Virkningen er klinisk bevist, og  virker 3-5 dage efter påføring.