Din naturlige duft

July 25, 2018

Kilder: perfumestation.com og Illustreret videnskab.dk

 

Hvorfor parfume dufter forskelligt på hver person?

Din duft er et af dine kendetegn og ingen andre dufter som dig. Du kender det sikkert godt, at din venindes parfume dufter fantastisk på hende, men er ikke lige så fantastisk på dig, men hvorfor er det sådan?

Svaret er kroppens kemi. Mennesker er alle forskellige og din hud består af et utal af kemiske forbindelser, der alle påvirker en parfumes duft individuelt og derved skaber en helt unik aroma fra person til person. Stress, hormoner, medicin, hudtype og sved er påvirkende faktorer til de forskellige æteriske olier, som en parfume består af og derved opnås en varieret duft. Da din hud består af blandt andet fedtsyrer, proteiner, salte og sukkerstoffer, der alle binder de forskellige duftstoffer til huden på forskellig vis, vil disse have en påvirkning på din parfumes duft og levetid, da olierne fordamper gradvist. En mere olieret hud vil bedre kunne opløse og fastholde duftmolekylerne i fedtstofferne og den vil derfor synes mere intens.

Et godt tip: Du kan sagtens reducere nogle af disse aromaforstyrrelser, blandt andet via din salte svedproduktion. Ved først at påføre en neutral fugtgivende lotion til din hud samt supplere din parfume med en neutral og duftfri antiperspirant deodorant, fx Perspirex, kan du eliminere nogle af de forstyrrende salte som kroppen udskiller og derved selv bedre kontrollere hvilken duft, der skal identificere dig som kvinde gennem dagen. Læs mere her

 

Du kan opnå en længerevarende duft ved at påføre parfumen på kroppens pulsområder, fx håndled, bag øret, knæhaser og nederst på halsen, da dit varme blod løber tættere på hudoverfladen disse steder og booster din duft samt de naturlig pulseringer assisterer din skønne aroma i at blive spredt.

Vi ønsker jer held og lykke med at finde jeres foretrukne duft her i det skønne sommervejr.