Bliv fri for sure sommerfødder med tre lette tips

July 25, 2018

Sommeren står for døren, og det er tid til at smide strømperne og hoppe i sommerskoene. Men hvis man hører til de mange danskere, der døjer med svedige fødder – især om sommeren, kan de strømpefri måneder betyde sved- og lugtgener.

At have svedige fødder er meget normalt, og heldigvis er der en række gode tips til at komme svedgenerne til livs. Selvom man sveder på fødderne, er det ikke ensbetydende med, at de begynder at lugte. Sved er som udgangspunkt lugtfri, men når den kommer i kontakt med de bakterier, som findes på huden, dannes svedlugt. Men har du bare svedige tæer, som ikke lugter, kan du med fordel også læse med og blive fri for svedige fødder.

Her er et par tips til at undgå sure tæer:

–  Anskaf dig nogle svedabsorberende såler. Der findes specielle såler, du kan lægge i skoene, så fødderne holdes tørre.

–  Brug ikke de samme sko to dage i træk, så kan de ikke nå at tørre.

–  Sørg for at have skiftesko med, så du kan skifte sko i løbet af dagen.

–  Du kan også købe en antiperspirant til fødderne. Perspirex antiperspirant til hænder og fødder hjælper med at reducere hånd- og fodsved. Du kan købe produktet i Matas og på apoteket. Se og læs mere om vores antiperspiranter her.