Perspirex Kampagne 2

Alle kvinder kommer før eller siden i overgangsalderen

Alle kvinder kommer, før eller siden, i overgangsalderen. Heldigvis har vi i dag mange muligheder for at undgå mange af de irriterende symptomer, der følger med overgangsalderen. Men et af ​​de mest almindelige og måske også mest irriterende symptomer er hedeturene.

Hvis du har haft en hedetur, er du ikke tvivl; den pludselige varme følelse der spreder sig i ansigtet og i kroppen. og som muligvis ledsages af sved, kvalme, hjertebanken, svimmelhed eller andre symptomer – det afslører hedeturen.

Årsagen til hedeturene kommer fra de skiftende østrogenniveauer. Et pludseligt fald i østrogen, får hjernen til at tro, at kroppen er for varm. Det er det samme kroppen gør for at undgå overophedning, når det er varmt om sommeren.

Forskellen er blot, at det føles ubehageligt, når funktionen udløses af et fald i østrogen.

Bemærkes ikke

Nogle kvinder føler sig flove over at have hedeture – primært fordi de tror, at andre mennesker derved kan se, at de er i overgangsalderen (at hedeturen “afslører” deres tilstand). Men det er mere sandsynligt, at en hedetur ikke bemærkes af omverdenen. Udefra set – giver en hedetur kun en smule diskret rødmen eller anden farveændring i ansigtet.

Men det er absolut ikke rart, hvis man begynder at svede som følge af hedeturene, både om dagen og om natten. Natlige hedeture kan forstyrre søvnen. Det er her, man pludselig vågner op og ligger badet i sved.

Hvad du kan gøre:

Som med enhver form for overdrevent sved, kan du følge nogle enkle tips til at lette ubehag:

  1. Undgå det, der trigger hedeturen. F.eks. varm og krydret mad og stimulanser såsom koffein eller alkohol, varmt klima, rygning, syntetisk tøj, m.m.
  2. Man kan også tage dybe indåndinger og dyrke yoga og afspænding
  3. Hvis sveden opstår meget lokalt, kan en sikker og meget effektiv antiperspirant også gøre det meget lettere i overgangsalderen
  4. Hvis hedeturene generer dig meget og evt. også forstyrrer din dagligdag, bør du søge læge – lægen kan du få rådgivning om mulighederne for behandling
  5. Læs evt. også 3 metoder til naturlig behandling af hedeture på www.sundhedslex.dk/hedeture.htm#Symptomer
Share:
Scroll to Top