Undgå at svede på cyklen på vej til arbejde

July 25, 2018

Mange danskere trodser det danske vinter vejr og cykler på livet løs til og fra arbejde. Men nogle afholder sig fra cykelturen, fordi de ikke kan lide at møde svedige frem på jobbet. Tanken om svedpletter på tøjet samt lugten af sved, kan være nok til, at mange fravælger cyklen til arbejde. Er du en af dem?

Her får du gode tips og tricks til at undgå sved på cykelturen.

Her er en række gode tips til at svede mindre på cyklen:

  1. Klæd dig ikke for varmt. Du skal ikke være bange for at komme til at fryse på turen, da kroppen hurtigt får opbygget varme ved fysisk aktivitet. Kroppens temperatur ligger normalt på 37 grader i hviletilstand, men vil hurtigt stige til 38 grader, da kroppen arbejder bedst ved denne temperatur og derfor naturligt opvarmer sig selv.
  2. Tænk over dit tøj. Hvis du har tøj på, der ikke kan åndes igennem, indkapsler tøjet den overskydende varme og lægger grundstenene til et svedbad. Vælg derfor tøj i åndbart materiale. For ikke at lukke den overskydende varme inde, er det også en god idé at tøjet kan åbnes ved halsen samt ved hænder og på benene.
  3. Smid rygsækken ned i kurven. Få tasken væk fra ryggen og ned på bagagebæreren eller i cykelkurven. En rygsæk eller skuldertaske er med til at lukke for luftgennemstrømningen på store områder omkring skuldre og ryg.
  4. Nyd det sidste stykke af turen. I de sidste fem minutter af cykelturen bør du sætte tempoet ned, så kroppen får mulighed for at slappe af og køle ned. Kroppen kan derved skille sig af med den overskydende varme for igen at komme ned på 37 grader.
  5. Synes du, at du sveder meget under armene, kan du købe en antiperspirant, der giver dig en sikker beskyttelse mod sved og svedlugt. Perspirex antiperspiranter holder dig tør under armene i op til 5 dage med kun en enkelt påføring. Du kan købe produkterne i Matas og på apoteker landet over.

Rigtig god cykeltur!