Oplever du også svedige nætter i de kølige måneder?

July 3, 2018

Mange danskere oplever at vågne op med gennemsvedt nattøj og sengetøj, når de kølige efterårs- og vinternætter erstattes af de varme sommernætter. Det er ikke overraskende, at kroppen kan have svært ved at termoregulere sig i et klima, hvor temperaturen svinger meget sommer og vinter. Men for mange reguleres kropstemperaturen ikke meget bedre i de kølige vintermåneder, og en del danskere døjer altså med nattesved året rundt.

Her er fem gode råd til, hvordan du kan komme nattesveden til livs og sikre dig en god nattesøvn:

  1. Regulér temperaturen i rummet. Soveværelset skal være lidt køligere end resten af huset – optimalt omkring 18-19 grader.
  2. Vælg dyne og topmadras, som kan svedabsorbere og undgå syntetisk sengetøj og nattøj. På denne måde kan varmen komme væk fra kroppen i nattens løb. Desuden har to mennesker sjældent samme temperaturbehov og -præferencer, så det er ikke sikkert, du skal have samme dyne og madras som din partner.
  3. Undgå koffein og alkohol 2-3 timer inden sengetid. Disse drikke kan ligesom krydret mad øge svedproduktionen. Læs mere om hvilke madvarer du skal undgå for at komme sveden til livs i blogindlægget her.
  4. Slap af. Det er lettere sagt end gjort, men stress er endnu en årsag til, at mange danskere ind i mellem vågner op badet i sved. 10 minutters mindfulness inden sengetid, eller efter du er vågnet af nattesveden, kan nedsætte svedproduktionen. På vores Facebookside finder du en også række videoer af Kristina Trolle, der er fysisk og mental sundhedsrådgiver, hvor hun eksempelvis giver gode råd til, hvordan man lære at parkere sine tanker inden sengetid.
  5. Påfør en effektiv antiperspirant. Perspirex antiperspiranter har hjulpet mange tilbage til tørre nætter og kan også hjælpe dig til at sove upåvirket og være veludhvilet dagen efter. Da vi alle sveder forskelligt, har Perspirex udviklet forskellige effektive antiperspiranter for at kunne dække dit personlige behov og give dig en sikker beskyttelse mod sved og svedlugt til enhver situation – også om natten. Perspirex fås både som roll-on og lotion, og leverer effektiv svedreduktion. Du kan tage en test og finde ud af, hvilken antiperspirant der er bedst til dig. Tag testen her www.mysolution.perspirex.dk