Gå eksamen i møde uden svedige håndflader

July 3, 2018

Måske er du nervøs over din første eksamen på studiet – måske er du nervøs, selvom det er din tiende. Eksamensnervøsitet rammer nemlig størstedelen af studerende i en eller anden grad, og faktisk oplever hver anden, at sveden pibler frem på panden, i armhulerne og i håndfladerne ved det grønne bord[1].

Drop læsning natten lang

Det kan være fristende lige at skulle have det sidste eksamensstof på plads aftenen inden eksamen, men det kan nemt ende i, at du falder i søvn over bøgerne kl. 2. Dog gør du dig selv en bjørnetjeneste ved at fylde hovedet med paragraffer og paradigmer frem for at vågne op med et friskt hoved.

Spis en god morgenmad

Din appetit er måske ikke så stor på selve eksamensdagen, og du kan have lyst til at bytte havregrøden ud med kaffe. Det kan imidlertid godt betale sig at komme en knurrende mave i forkøbet ved at forberede kroppen med god energi.

Brug en god antiperspirant

Kom paniksveden i forkøbet med en god antiperspirant. Perspirex antiperspiranter giver dig sikker beskyttelse mod sved og svedlugt og med en enkelt påsmøring aftenen før din eksamen, kan vores antiperspiranter holde dig tør.

Perspirex antiperspiranter er udviklet både til kvinder og mænd og har en neutral duft, så du altid kan bruge din favoritduft eller -deodorant ovenpå. Køb Perspirex antiperspiranter i Matas eller på apoteket [link til Matas webshop].

Udvælg det rette tøj

Ifører du dig tøj, du føler dig godt tilpas i, udstråler du automatisk mere selvsikkerhed. Derudover kan du med fordel gå uden om farven grå, som er meget afslørende over for sved samt vælge en bluse, der sidder løst under armene, hvis du døjer med svedplamager.

Udstrål selvtillid

Udstråler du selvsikkerhed og ro, når du træder ind i lokalet, har du allerede gjort et godt førstehåndsindtryk. Præsenter dig selv med et smil og et fast håndtryk (aftørret for sved). Ryster hænderne af nervøsitet, så gem dem under bordet, indtil du får talt dig varm.

Held og lykke!

 

[Kilder]

[1] Undersøgelse foretaget af Perspirex blandt 1.049 danskere mellem 18-29 år. 56 % svarede, at de sveder mere end de plejer i forbindelse med eksamen.

https://www.sondagsavisen.dk/job-og-uddannelse/arbejdsliv/2015-04-24-praesentation-jobsamtale-eller-eksamen-5-trin-til-til-at-undga-nervositet/

Perspirex undersøgelse af sved: https://newsbreak.dk/halvdelen-sveder-naar-sidder-ved-eksamensbordet/