3 tips til at undgå sved og svedlugt

July 25, 2018

1. Vask dig grundigt hver dag
Selvom sved i sig selv har en neutral lugt, forbinder vi ofte sved med en ubehagelig lugt. Lugten skyldes, at de bakterier der findes naturligt på huden, nedbryder svedens stoffer. Det er den proces, der giver den ubehagelige lugt. Så føler du, at du kan komme til at lugte, er det er vigtigt, at du vasker bakterierne væk.

2. Brug antiperspirant
Hvis din almindelige deo ikke er nok, så prøv med en antiperspirant. Antiperspiranter forebygger sved (svedlugt, fugt og svedpletter) ved at nedsætte svedproduktionen i svedkirtlerne. Alt efter antiperspirantens effektivitet, holder virkningen fra få timer til flere døgn. Hvis du vælger en antiperspirant uden parfume, kan du sagtens bruge din almindelige parfume og deo sammen med den. Brug den om aftenen på ren, tør og ubeskadiget hud. Se mere om Perspirex antiperspiranter og anvendelsen her.

3. Det rigtige tøj
Hvis du sveder meget, så vælg tøj i naturlige materialer som for eksempel bomuld, der er bedre til at absorbere sved. Ellers er det også en god idé at undgå bluser i lyse farver, hvor man tydeligt kan se, hvis du sveder under armene.